The Raid (2011)

When there's nowhere left to run or hide... you fight or die.

Waanzinnig, inventief en snoeihard actiespektakel van Indonesische makelij.
play

7,4 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Indonesië
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
101 Min Indonesië

The Raid speelt zich diep in de sloppenwijken van Jakarta af, in een appartementencomplex waar enkele van de werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters wonen. Tot nu toe werd het gebouw altijd beschouwd als onneembaar en met rust gelaten. Daar komt verandering in als een eliteteam van agenten de opdracht krijgt de beruchte drugsbaron die het complex beheerst uit te schakelen. Die bivakkeert op de dertigste verdieping van het gebouw, maar op de zesde komt het team er al achter dat de missie hopeloos is. Helaas is er geen weg terug en is de enige mogelijkheid die ze nog hebben de overige vierentwintig verdiepingen omhoog te gaan, om hun doelwit alsnog uit te schakelen.

Alt titel
Serbuan maut
Regie
Gareth Evans
Cast
Iko Uwais, Joe Taslim, Yayan Ruhian, Doni Alamsyah, Ray Sahetapy, Verdi Solaiman, Tegar Satrya, Pierre Gruno, Alfridus Godfred, Eka 'Piranha' Rahmadia, Rully Santoso, Iang Darmawan, Sofyan Alop, Melkias Ronald Torobi, Johanes Tuname.
Budget
$ 1.100.000
Opbrengst
$ 4.105.187
Release
20.11.2011
Release NL
05.07.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gareth Evans | Cast: Iko Uwais (Rama), Joe Taslim (Jaka), Donny Alamsyah (Andi), Yayan Ruhian (Mad Dog), Ray Sahetapy (Tama), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2011

Een SWAT-team doet een inval in een appartementencomplex, ergens in de sloppenwijken van Jakarta. Het doel: een gangsterbaas elimineren die zich op de bovenste verdieping van het gebouw heeft verscholen. Deze Tama geeft zich niet zomaar zonder slag of stoot gewonnen; hij laat het complex vergrendelen en doet een beroep op de bewoners - een verzameling moordenaars, drugscriminelen en andersoortig tuig - om hem te beschermen. Wat volgt is een confrontatie die door Hollywood grootgebrachte actiesterren als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Jean Claude van Damme zelfs nog van pijn ineen zou laten krimpen.

Want hoe omvangrijk de Amerikaanse traditie op het gebied van actiefilms ook is, voor een echte knokpartij moet je bij de Aziaten zijn. Hier geen praat- en schietgrage testosteronbonken die elkaar de loef proberen af te steken met snedige oneliners en banaal machogedrag, maar bikkelharde politieagenten op een missie. In The Raid gaan de makers zonder enige terughoudendheid te werk; vanaf het moment dat hoofdpersonage Rama de deur uitloopt bij zijn zwangere vrouw en zich bij de politie-eenheid voegt, ontspint zich een achtbaanrit die elke vorm van zachtzinnigheid vreemd is.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Raid Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Weinig dialogen, simpel verhaal. Maar actie tot en met, bijna zonder tussenpozen, non-stop geweld......."

Liptonpome

"...[quote=B@chelor]Wat Acer zegt. De actie dendert heerlijk door, vooral de 2 gevechten [spoiler]met di......"

B@chelor

"...Wat Acer zegt. De actie dendert heerlijk door, vooral de 2 gevechten [spoiler]met die kerel met dat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Raid

acties