Deze brute filmschurk verdient veel meer schermtijd, maar dat gaat nooit gebeuren

Deze brute filmschurk verdient veel meer schermtijd, maar dat gaat nooit gebeuren

Mad Dog was te zien in de actiefilm 'The Raid' waarin hij een geweldige laatste vechtscène heeft.

Wanneer je aan filmschurken denkt, komen meestal de namen zoals Darth Vader en Hannibal Lecter naar boven. Maar er bestaan nog andere goede filmschurken die minder bekend zijn en toch wel een indruk hebben nagelaten. Zo is dat ook met Mad Dog uit de film The Raid. Let op: SPOILERS!

De Indonesische actiefilm The Raid is geschreven en geregisseerd door Gareth Evans. Iko Uwais speelt de hoofdrol als Rama en was ook gevechtschoreograaf voor de film samen met Yayan Ruhian die Mad Dog speelt. De film laat de traditionele Indonesische vechtkunst pencak silat zien en zit vol geweldige gevechtsscènes.

Verhaal
The Raid speelt zich diep in de sloppenwijken van Jakarta af, in een appartementencomplex waar enkele van de werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters wonen. Tot nu toe werd het gebouw altijd beschouwd als onneembaar en werd het met rust gelaten.

Daar komt verandering in als een eliteteam van agenten de opdracht krijgt de beruchte drugsbaron die het complex beheerst uit te schakelen. Die houdt zich schuil op de dertigste verdieping van het gebouw, maar op de zesde komt het team er al achter dat de missie hopeloos is. Helaas is er geen weg terug en is de enige mogelijkheid die ze nog hebben de overige vierentwintig verdiepingen omhoog te gaan om hun doelwit alsnog uit te schakelen.

Laatste vechtscène
De beruchte drugsbaron is Tama Riyadi. Samen met zijn luitenanten Andi en Mad Dog runt hij de buurt en staat hij toe dat criminelen en verslaafden kamers huren onder zijn bescherming. Mad Dog is niet veel te zien in de film, maar heeft wel een paar geweldige vechtscènes. Hij verdiende meer schermtijd, alleen al op basis van zijn laatste strijd.


Aan het einde van de film neemt Mad Dog het op tegen de twee helden tegelijk. Hij krijgt uiteindelijk een geïmproviseerde speer in zijn nek, maar dat stopt hem niet om het de twee helden nog moeilijk te maken. Na een lang en genadeloos gevecht wordt Mad Dog uiteindelijk gedood.

Puur kwaadaardig
Mad Dog wordt gespeeld door Ruhian. Hij werkte eerder met Evans samen in Merantau als acteur en gevechtschoreograaf. Evans castte Ruhian in de film omdat hij wilde dat hij een puur kwaadaardig personage speelde in tegenstelling tot het personage dat hij vertolkte in zijn debuutfilm.


Mad Dog is het meest hardcore en stoere personage dat voortkomt in Evans' actiespektakel. Hij is zo meedogenloos en krankzinnig dat hij zijn eigen serie of film verdient. Vanwege de snelheid waarmee hij zijn vijanden uitschakelt, zou deze franchise nog meer hilarische en gewelddadige scènes hebben gehad.

Vervolg
Er kwam in 2014 een vervolg met The Raid 2, maar omdat Mad Dog werd gedood aan het einde van de eerste film, speelt hij niet mee in dit vervolg. Ruhian speelt wel mee in de film, maar dan in een andere rol als Prakoso. Er waren ook plannen voor een derde film, maar die werden uiteindelijk stopgezet.


Er zijn nog steeds plannen om een Amerikaanse remake te maken van de film met Patrick Hughes als regisseur, Michael Bay als producent en Evans als uitvoerend producent. Of we Mad Dog te zien zullen krijgen in deze remake is niet bekend. Voor nu kan je Mad Dog met je eigen ogen zien in The Raid op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair