The Raid 2: Berandal

The Raid 2: Berandal (2014)

It's Not Over Yet

Dit spetterende vervolg op de Indonesische actiehit gooit het over een compleet andere boeg. Vooral alles wat hetzelfde is gebleven springt eruit.
play

7,4 details

  • 150 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Indonesië
  • Verenigde Staten
150 Min Indonesië

The Raid 2: Berandal gaat direct verder waar het eerste deel eindigde. Agent Rama gaat undercover en infiltreert in een genadeloos Indonesisch misdaadsyndicaat om zijn familie te beschermen en de corruptie binnen zijn eigen politiemacht uit te roeien.

Alt titel
The Raid 2
Regie
Gareth Evans
Cast
Kenichi Endo, Kazuki Kitamura, Ryuhei Matsuda, Iko Uwais, Yayan Ruhian, Julie Estelle, Tio Pakusodewo, Alex Abbad, Cecep Arif Rahman, Epy Kusnandar, Oka Antara, Arifin Putra, Very Tri Yulisman, Cok Simbara, Roy Marten.
Budget
$ 4.500.000
Opbrengst
$ 6.600.000
Release
28.03.2014
Release NL
03.07.2014
Release DVD
09.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Gareth Evans | Cast: Iko Uwais (Rama/Yuda), Yayan Ruhian (Prakoso), Arifin Putra (Uco), Oka Antara (Eka), Tio Pakusadewo (Bangun), Alex Abbad (Bejo), e.a. | Speelduur: 148 minuten | Jaar: 2014

In 2011 zorgde The Raid: Redemption van de in Wales geboren regisseur Gareth Evans voor een ongekend bioscoopsucces. Niet alleen in productieland Indonesië was de combinatie van wervelende actie, bruut geweld en gelikte martial arts een schot in de roos. De grootste kracht van Evans' internationale doorbraak schuilde in het haast belachelijk simpele verhaal van een politie-eenheid die een gangsterbaas probeerde in te rekenen door het gebouw waarin hij zich verschanst had te bestormen. Het leek meer op een militaire actie, waarbij de slachtoffers bij bosjes vielen. Het betekende eveneens de doorbraak voor acteur annex vechtersbaas Iko Uwais. Een vervolg en trouwens ook een Amerikaanse remake konden onmogelijk uitblijven. Evans besloot met een dikkere portemonnee het over een geheel andere boeg te gooien, maar of dit nou zo'n strak plan was, valt te bezien.

Het goede nieuws is dat Evans de adembenemende gevechtschoreografieën - onder meer bedacht door Uwais zelf - en de gewelddadige kogelregens intact heeft gelaten. Maar het veel ruimere budget kent ook een belangrijke keerzijde. Evans heeft het rechtlijnige eenvoudige verhaal van het eerste deel compleet overboord gegooid en vervangen door een ingewikkeld netwerk van rivaliserende gangsterbazen waar vooral voor de nieuwkomer nauwelijks een touw aan vast te knopen valt. Centraal staat nog steeds politieagent Rama die vlak na de gebeurtenissen uit deel één de opdracht krijgt om in een undercoveropdracht de corrupte collega-dienders van Jakarta op te sporen. Hij wordt na een zware afrekening in de gevangenis geplant met als doel aan te pappen met Uco, de zoon van de grote maffiabaas Bangun.

alle artikelen (17)

The Raid 2: Berandal Nieuwsberichten