Komst derde 'The Raid' zeer onwaarschijnlijk

Dat vinden we nou jammer.

The Raid en The Raid 2 van regisseur Gareth Evans zijn echte meesterwerken in het actiegenre. Lang werd verwacht dat de succesvolle films zouden leiden tot een derde film in de franchise. Maar de laatste keer dat we Evans hoorden, zou de film in 2018 of 2019 verschijnen.

In de tussentijd ging Evans aan het werk met Netflix-film Apostle, die op 12 oktober op de streamingdienst verschijnt. Maar dat geeft alsnog geen ruimte voor een derde The Raid. Evans vertelde aan Slash Film dat het maken van de twee films een ongelofelijke ervaring was, maar dat hij niet voor altijd dat soort martial arts films wil maken.

"Des te meer tijd er verstreken is, des te minder interesse ik heb om naar dat materiaal terug te keren," aldus Evans. "Wat we met The Raid 2 gedaan hebben, is de boel netjes afronden. Dus het trekt me ook niet heel erg om weer terug in die wereld te springen."

Geen van de twee The Raid-films was een echte box office hit, maar de twee films hebben wel een trouwe fanschare verzameld en de acteercarrière van Iko Uwais en Joe Taslim gelanceerd. Pogingen een Amerikaanse remake te maken strandden.

NieuwsFilm

meest populair