Video

Trailer Frankenweenie!

Nieuwe film van Tim Burton over het hondje van Frankenstein.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Arman Avsaroglu op 01.03.2012 om 18:55 in Video
Hieronder zie je de eerste trailer van Frankenweenie, de nieuwe film van Tim Burton. De animatiefilm is gebaseerd op Tim Burton's gelijknamige korte film uit 1984. Stemmen worden ingesproken door Winona Ryder, Catherine O'Hara, Martin Short en Martin Landau.

Frankenweenie gaat over Victor Frankenstein, wiens hondje Sparky aangereden wordt door een auto. Verscheurd door verdriet probeert Victor het dier weer tot leven te wekken en dat lukt hem verbazend genoeg. Helaas is Sparky niet meer zo lief als vroeger: Frankenweenie is geboren.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Been there-gevoel bekruipt me al na de eerste 5 seconden gezien te hebben. Vind het niet zo geweldig, eerder voorspelbaar zwak.

B0ris

Avatar

benjamin "Heerlijk, opnieuw die typische stijl van de Burton-animatie (met zo'n "griezelig" kantje), ook zeer gedurfd dat ze echt voor zwart-wit zijn gegaan hierbij.

Wel even off-topic: van Frankenweenie is de hele promocampagne dus al bezig, maar rond Dark Shadows blijft het wel heel stil. Problemen?"

Was me inderdaad ook opgevallen.

Onn: Ziet er echt geweldig uit, ik kan niet wachten!

Asyrian

Avatar

@Jonathancrane

heb jij niks te doen ofzo? steeds trailerrecensie. wtf heb je daar aan dan?
net of mensen interesse hebben in een trailer recensie...

hollywoodking

Avatar

OT: 4 karakter foto´s van Tim Burton´s Dark Shadows (J.Depp, E.Green, M.Pfeiffer en H.B.Carter): http://collider.com/dark-shadows-images/149496/

Jonathancrane

Avatar

Trailer Recensie - Frankenweenie

Tim Burton maakt de laatste paar jaar steeds minder indrukwekkende films over donkere onderwerpen in fantasie werelden. Alice in Wonderland was al geen meesterwerk, en zo lijkt Frankenweenie hetzelfde lot te zijn ondergaan.

In de begin van de trailer merk je al snel iets op, dat de stemmen van de acteurs gewoon niet passen bij de personages. Het voelt gewoon aan alsof de acteurs het letterlijk hebben opgelezen van een script, en weinig met emoties hebben lopen werken.

Het zwart/wit aspect van de film lijkt te passen voor het verhaal, maar ik weet niet of het geschikt zal zijn voor de kleinere kijkers. Die willen juist alle kleuren van de regenboog in een film verwerkt zien.

Ondanks dat zal Tim Burton wel wat in petto hebben en zal de film niet saai worden. Maar ik moet toch duidelijk aantonen dat niemand op dit soort materiaal meer zit te wachten van Burton, iets dat alleen echt lukten met Nightmare Before Christmas en al matig ging met Corpse Bride.

Het is maar afzien !

5.5/10

Bilbo

Avatar

Op één of andere manier maken de stop-motionfilms van Burton (en alleen van hem) me bang O+ ... Een nee voor mij, ook al ziet het er niet slecht uit....

hollywoodking

Avatar

Dit ziet er geweldig uit, niet zo geweldig als Corpse Bride maar toch :).

Hopelijk wordt het ook genomineerd voor beste animatie (die Tim Burton had moeten winnen voor Corpse Bride).

En de hoofdpersonage (niet de hond) doet mij denken aan Victor van Dort en Johnny Depp :P.

PS: Wanneer komt de trailer van Dark Shadows???!!!?? :P

Steve-O

Avatar

Ziet er leuk uit! Ik vind het ook maar raar van Dark Shadows... Ben daar toch ook wel erg benieuwd naar!

SJRSVLDT

Avatar

Idd heel gewaagd om voor zwart/wit te gaan.. maar het lijkt me een verkeerde keuze.. Het briljante aan Burton's stop-motion projecten was juist het contrast tussen de 'echte' wereld en de 'dode' wereld, of gewoon de wereld die wij normaal als 'grauw' aanschouwen. Hij maakte deze wereld kleurrijk en vrolijk en tegelijkertijd angstaanjagend. Hier moet ik toch nog even aan wennen..

Spider-fan

Avatar

Vreemd dat deze er eerder is dan Dark Shadows, terwijl ie veel later uitkomt...

Ik heb sterk dat gevoel van problemen met Dark Shadows, had er allang moeten zijn.

Spawn999

Avatar

BS!

Ik kijk er naar uit, ik ben zeer benieuwd!

benjamin

Avatar

Heerlijk, opnieuw die typische stijl van de Burton-animatie (met zo'n "griezelig" kantje), ook zeer gedurfd dat ze echt voor zwart-wit zijn gegaan hierbij.

Wel even off-topic: van Frankenweenie is de hele promocampagne dus al bezig, maar rond Dark Shadows blijft het wel heel stil. Problemen?

Banned

Avatar

Leuk dat zwart wit. Ik had niks anders verwacht van Burton. Ziet er weer goed uit. Dit maakt m'n dag goed. Vaandaag Drive op Blu Ray kunnen kopen. Straks es bekijken en m'n dag is compleet :p

Zoveel te beter dat we niks horen van Dark Shadows. Anders werden we weer doodgegooid met trailer enzo. Maar het mag idd gaan komen. Ze hebben niet zo heel erg veel tijd.

Off Topic : John Carter heeft al 2 goeie recensies op RT en er is een teaser van Despicable Me 2 verschenen op apple trailers.

FilmMaster

Avatar

Lelijke eentonige animatie.

Loconut

Avatar

Het gebruik van zwart-wit is om simpelweg trouw te blijven aan zijn originele live-action short. En die is, mede, op zíjn plaats weer zwart-wit gefilmd om trouw te blijven aan de Boris Karloff-films. Ik heb er geen problemen mee in ieder geval.

Arteron

Avatar

Haha, ziet er goed uit! Ik had eerst niet zo'n goede verwachtingen hierbij maar na het zien van de trailer is het weer net zo goed als zijn voorgaande animatiefilms! En Danny Elfman doet zo te horen weer de muziek ^^