Project X leidt tot talloze ontspoorde feesten

Er kwam in Houston zelfs al iemand om het leven.

Project X, de film waarin enkele jongeren een huisfeest geven dat volledig uit de hand loopt, heeft als inspiratie gediend voor de jeugd in de echte wereld. Een groep jongeren brak onlangs in bij twee nieuwe huizen in Houston, vernielden er het één en ander en noemden de film van Nima Nourizadeh na hun arrestatie als inspiratiebron. Het gaat echter nog verder dan dit. Tijdens een huisfeest waar honderden mensen op af kwamen, wederom in Houston, werd er met pistolen geschoten en kwam er zelfs iemand om het leven.

Het feest werd onder de noemer “spring break rave” op Facebook en Twitter gepromoot. Er kwamen drie- tot zeshonderd mensen op af. Toen de politie het feest ten einde wilde brengen, werd er in de menigte geschoten. Eén man werd meerdere keren geraakt en overleed later in het ziekenhuis.

Tot slot was er een 18-jarige in Florida die een huis forceerde om er een feest te gaan geven. Van te voren plaatste hij een video waarin hij 'Project X' met graffiti op de muren spoot. Er kwamen 2000 mensen opdagen voor het feest, maar deze werden allemaal door de autoriteiten naar huis gestuurd nadat de tiener bijtijds was ingerekend.

Dus mocht je komend weekend een ontspoord huisfeestje horen in de straat, dan weet je nu waardoor het komt.

NieuwsFilm

meest populair