Bioscoop releases week 11

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

A Dangerous Method (2011)


Wenen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt Dr. Carl Jung de onstabiele maar aantrekkelijke Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud, gaat Jung aan de slag. Maar al snel vallen beide mannen voor Sabina en raken ze verstrikt in een web van intriges. Een film van David Cronenberg (A History of Violence, Eastern Promises) met Keira Knightley (Pride & Prejudice), Viggo Mortensen (The Lord of the Rings), Vincent Cassel (Black Swan) en Michael Fassbender (Shame).
Bekijk de afbeelding

Wanderlust (2012)

Regie: David Wain

In Wanderlust, zal Aniston voor het eerst in haar acteercarrière topless gaan. Maar daar blijft het niet bij. Haar personage heeft verschillende affaires, doet een triootje met twee andere vrouwen, gebruikt drugs, en belandt als seksverslaafde uiteindelijk in een hippiegemeenschap.
Bekijk de afbeelding

Big Miracle (2012)

Regie: Ken Kwapis

De plaatselijke verslaggever Adam Carlson (John Krasinski) kan niet wachten om te ontsnappen uit het noordelijke puntje van Alaska om een grotere markt te ontdekken. Maar net op het moment dat hij een primeur heeft met het belangrijkste item uit zijn carrière, begint de rest van de wereld er ook op te duiken. Wanneer een oliemagnaat, staatshoofden en hongerige journalisten neerstrijken in het ijskoude gebied maakt Adam zich het meest zorgen om Rachel Kramer (Drew Barrymore). Niet alleen is ze een uitgesproken milieuactivist, ze is ook zijn ex-vriendin. Als de tijd begint te dringen moeten ze het opnemen tegen een onwaarschijnlijk verbond van inheemse bewoners, oliemaatschappijen en Russische en Amerikaanse militairen, om drie walvissen die gevangen zitten in de poolcirkel te bevrijden.
Bekijk de afbeelding

Chronicle (2012)

Regie: Josh Trank

Drie vrienden doen een waanzinnige ontdekking, waardoor ze krachten ontwikkelen waar ze nooit van hadden durven dromen. Terwijl ze leren de nieuwe krachten te beheersen en deze met name gebruiken voor eigen belang, verliezen ze de grip op hun leven. Hierbij komen de duistere kanten van hun karakters langzamerhand naar boven.
Bekijk de afbeelding

Black Gold (2011)


Het is de jaren dertig in Arabië. De tijd van een ontdekking die de hele wereld zal veranderen; het zwarte goud, olie. De jonge Arabische prins Auda (Tahar Rahim) die getrouwd is met de beeldschone Leyla (Freida Pinto) raakt verwikkeld in een strijd tussen twee rivaliserende Emirs. De een is zijn conservatieve vader Amar (Mark Strong) en de ander zijn moderne, liberale schoonvader Nesib (Antonio Banderas). Het pact tussen de Emirs over het niemandsland De Gouden Gordel wordt geschonden, nadat Nesib het land gebruikt voor olie-exploitatie aan een Amerikaanse bedrijf. Auda komt voor een keuze te staan waarbij hij moet kiezen tussen zijn afkomst en toekomst.
Bekijk de afbeelding

I am a woman now (2011)


In 1956 opende gynaecoloog Georges Burou een praktijk in Casablanca waar iedereen die dat wilde een geslachtsverandering kon ondergaan zonder ingewikkelde psychologische onderzoeken en vragen. De mannen die destijds naar Marokko afreisden om een geslachtsverandering te ondergaan, zijn nu vrouwen van tussen de 70 en 80 jaar oud. Zij waren pioniers op het gebied van geslachtsverandering van man tot vrouw. In I Am A Woman Now maken de vrouwen de balans op van hun leven. Hoe verliep hun leven na hun vertrek uit Casablanca? Zijn hun dromen uitgekomen en hebben ze de fel bevochten gewenste kwaliteit van het leven bereikt?
Bekijk de afbeelding

Monsieur Lazhar (2011)


Monsieur Lazhar, een Algerijnse immigrant, wordt leraar op een lagere school in Montréal. Hij neemt de plaats in van een lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd zelf baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen.



NieuwsFilm

meest populair