Blu-ray

Blu-Ray Review: The Three Musketeers

Paul W.S. Anderson bouwt historisch verhaal om naar groots VFX spektakel.

door Bram de Groot op 22.03.2012 om 19:28 in Blu-ray


Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Logan Lerman (D'Artagnan), Matthew Macfadyen (Athos), Ray Stevenson (Porthos), Luke Evans (Aramis), Orlando Bloom (Hertog van Buckingham), Mads Mikkelsen (Rochefort), Milla Jovovich (Milady de Winter), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 3 november 2011 | Retail release: 28 februari 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid:o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Uitgever: Dutch FilmWorks | EAN: 8715664094211b | FilmTotaal Recensie

Van Paul W.S. Anderson moet de filmliefhebber geen film verwachten met een flink doordacht verhaal. De Britse regisseur liet sinds de meer dan redelijke horrors Event Horizon (1997) en Resident Evil (2002) eigenlijk weinig hoopgevends meer zien. Financiële successen boekte hij echter wel met titels als Alien Vs. Predator (2004), Death Race (2008) en Resident Evil: Afterlife (2010). Ook zijn versie van het historische verhaal over Les trois mousquetaires uit 1844 scoorde met ruim $130 miljoen wederom redelijk, ondanks dat het onderuit werd gehaald door menig filmcritici. De met visual effects overladen actiefilm The Three Musketeers (in 3D), uiteraard weer met een bijdrage van Andersons vrouw Milla Jovovich, verscheen een maandje geleden in High Definition.

SYNOPSIS
In The Three Musketeers staan Porthos, Athos en Aramis bekend als de drie beste musketiers in dienst van de koning van Frankrijk. Na het ontdekken van een kwaadaardige samenzwering om de koning ten val te brengen, kruist een jonge, ambitieuze held het pad van de drie musketiers. Ze besluiten deze jongeman genaamd D'Artagnan onder hun hoede te nemen. Samen beginnen de vier aan een gevaarlijke missie om het gevaar te bestrijden, dat niet alleen de koning bedreigt, maar ook de toekomst van Europa.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer The Three Musketeers of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Three Musketeers een bedenkelijke 26%. De IMDb noteert een 5,8 bij ruim 28 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het actiespektakel met een iets betere 6,2. FT recensent Fabian Melchers gaf naar aanleiding van zijn recensie drie sterren.
Een reactie van FT bezoeker IvarW: ...De decors en kostuums waren erg mooi en de wat futuritsche (voor die tijd) luchtschepen echt gaaf. Toch vond ik dat de film te weinig van de Musketeers zelf liet zien en Orlando Bloom had een matige saaie rol. Toch is de actie met de luchtschepen en de vele zwaardgevechten het kijken waard en heeft de film toch nog best wel wat leuke grappen...
Het productiebudget van The Three Musketeers bedroeg circa $75 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Paul W.S. Andersons elfde speelfilm een matige $8,7 miljoen en eindigde op $20,4 miljoen. Wereldwijd kwam het uit op een redelijke $132,3 miljoen. In Nederland leverde de actiefilm een kleine $2,0 miljoen op.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray (3D) + Dvd + Digital Copy uitgave van The Three Musketeers. Het recensie-exemplaar komt in een uiterst fraaie verpakking. In een glimmende sleeve zit een netjes vormgegeven kartonnen verpakking met de discs. De vormgeving is een kruising van de vele (personage)posters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Commentary with Paul W.S. Anderson and producers Jeremy Bolt and Robert Kulzer | Access Three Musketeers | Paul W.S. Anderson's Musketeers | Orlando Bloom Takes on the Duke | 17th Century Air Travel | Uncovering France in Germany | Deleted Scenes
De Blu-Ray uitgave van The Three Musketeers bevat een ruim aantal extra's met een totale speelduur van zo''n 70 minuten. Naast het audiocommentaar met de regisseur en de producenten zijn er vijf featurettes te bekijken op de schijf. Access Three Musketeers is veruit het uitgebreidst. Zoals de titel als zegt, krijg je in deze docu een beeld van de verschillende personages. In dit geval via interviews met de cast. De korte featurettes gaan in op de regisseur, de rol van Orlando Bloom, de VFX van de luchtschepen en de (digitale) decors. Bij de verwijderde scenes kun je kijken naar twaalf matige verlengde scenes. Al met al niet enorm boeiend. Het had interssanter geweest als er langer stilgestaan werd bij de veelal redelijke visual effects.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Het beeld van de Blu-Ray uitgave The Three Musketeers is doorgaans van prima kwaliteit. De visual effects zijn in sommige situaties jammer genoeg overduidelijk zichtbaar. De vele verschillende decors en prachtige (visuele) uitzichten maken het een prima plaatje, dat ook met dank aan de prima geluidstrack het magere verhaal deels weet te redden. De 3D versie is niet getest. Dit vanwege het simpele feit dat de 3D installatie nog niet en waarschijnlijk nooit wordt aangeschaft.

CONCLUSIE
Hoogstaand is The Three Musketeers allerminst. Regisseur Paul W.S. Anderson haalt echter alles uit de kast om de kijker visueel te vermaken en dat is hem wederom gelukt. Dat het spel van de acteurs en het verhaal ver achterblijven bij deze VFX komt niet als een verrassing. Anderson houdt zich ondertussen bezig met Resident Evil: Retribution, het vijfde deel in de reeks.
De Blu-Ray uitgave van The Three Musketeers wordt redelijk door Dutch FIlmWorks afgeleverd. De verpakking is zeker fraai. Ook het beeld- en geluidskwaliteit stellen niet teleur. De extra's doen dat wel. Na het bekijken van de hoofdfilm is het allemaal een beetje te veel van het goede om nog eens naar dezelfde koppen te moeten kijken. Duidelijk een schijf voor de fan van regisseur Anderson.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Three Musketeers is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch Film Works voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Voor de geïnteresseerden : http://www.youtube.com/watch?v=RJVOBe-7rfc&list=UUL-k-MYCxvgAo1GX04lBCsQ&index=10&feature=plcp

Vond de film op actie gebied te kort schieten. Beetje teveel gepraat dan nodig is in dit. Maar gelukkig niet zo'n grote draak van Anderson.

Arteron

Avatar

Ik vond het wel een vermakelijke film!
Maar goed, ieder zijn mening.

De trailer is overigens van Drive... misschien even aanpassen? Smiley face

KeesjeNL

Avatar

Banned "Voor de geïnteresseerden : http://www.youtube.com/watch?v=RJVOBe-7rfc&list=UUL-k-MYCxvgAo1GX04lBCsQ&index=10&feature=plcp

Vond de film op actie gebied te kort schieten. Beetje teveel gepraat dan nodig is in dit. Maar gelukkig niet zo'n grote draak van Anderson."


Ik had er héél weinig van verwacht, typisch zon film die dan achteraf heel erg mee blijkt te vallen. Leuke popcornfilm, mooie locaties en decors die haast niet van echt zijn te onderscheiden.

SneakyV

Avatar

Heb mij zeker vermaakt in de bios. Ook ik ging er niet met al teveel verwachtingen naartoe en daardoor viel het verre van tegen. Dat merk ik toch steeds vaker. Films die door allerlei media minder goed worden bevonden, vind ik altijd meevallen en films die door de media de hemel worden ingeprezen, vind ik regelmatig tegenvallen. Zal waarschijnlijk gewoon aan mij liggen...

Robintje

Avatar

Laatst op blu-ray gekocht, helaas terug moeten brengen, begon vanaf de 50ste minuut te haperen. Zowel bij mijn vriendin's speler ( een van de simpelste uitvoeringen van Philips, en mijn Home Cinema Set van Samsung ). Update hadden ze niet nodig ( al 2 jaar sinds ik hem heb niet gedaan ) dus kon het niet aan liggen. Vond de eerste 50min wat meevallen.

Steve-O

Avatar

Het simpele fiet. Yeah right :P

nietselam

Avatar

Had het wat anders genoemd dan de 3 musketiers en ik had het een redelijke film genoemd, als 3 musketiers film is het gewoon waardeloze onzin.
En dat terwijl ik best fan ben van zijn films, mortal kombat(in de bios destijds geweldig), event horizon, soldier vond ik bijvoorbeeld zeer aangename films, deze film en vooral die laatste resident evil waren verschrikkelijk, had russel mulcahy lekker verder laten gaan met die films, hij heeft de beste gemaakt met deel 3.

JorisTheWise

Avatar

Ik vond het zelf wel een vermakelijke popcorn film. Niet nadenken, gewoon kijken en genieten van de over the top actie die we van Anderson gewend zijn.

Heb hem zelf ook op blu-ray gehaald en vond hem zeer te pruimen, wel vind ik het jammer dat bij een film die juist in 3D zou moeten worden bekeken (want hij is tenslotte in 3D gefilmd en ook daarvoor gemaakt) dat hij niet in 3D wordt gerecenseerd, ik snap best dat er een prijskaartje aan hangt maar het is jammer dat daardoor dus niet een volledig beeld van de blu-ray wordt gegeven want misschien zitten sommige users hier wel met een 3D tv en zijn er juist naar benieuwd hoe deze film in 3D is op de televisie thuis. Gemiste kans denk ik dan.

Vond hem zelf trouwens in 3D thuis ook prima te doen, niet zo indrukwekkend als in de bioscoop maar zeker een film waar je duidelijk aan kan zien dat het een 3D film is, in tegenstelling tot een aantal andere 3D films op blu-ray.

patrick_h

Avatar

Was niet bepaald kapot van de film, maar ergens in mijn achterhoofd heb ik het idee dat ik 'm nog wel eens wil zien.

Wat me in meerdere recensies opgevallen is, is dat er gezegd wordt dat de box office in Amerika nogal tegenviel, maar dat dat in de rest van de wereld dan toch nog goedgemaakt werd. Waarom zo die nadruk op de Amerikaanse box office, het is tenslotte een Europese film.

Blockbuster

Avatar

Alien vs Predator is gewoon een goede film hoor, sowieso de beste van Anderson, vind ik, met Resident Evil als goede tweede en Event Horizon op 3. The Three Musketeers trekt me niet, vond die uit 1993 al prul. :P

Kilian

Avatar

SneakyV "Heb mij zeker vermaakt in de bios. Ook ik ging er niet met al teveel verwachtingen naartoe en daardoor viel het verre van tegen. Dat merk ik toch steeds vaker. Films die door allerlei media minder goed worden bevonden, vind ik altijd meevallen en films die door de media de hemel worden ingeprezen, vind ik regelmatig tegenvallen. Zal waarschijnlijk gewoon aan mij liggen..."


Heb precies hetzelfde.

2ndSystem

Avatar

Ja een lekkere film, voor mij eentje zie ik zeker nog eens zal bekijken!

NieuwsFilm

meest populair