The Three Musketeers (2011)

Every legend has a new beginning.

Gelukkig niet zo bloedserieus als Andersons sf-films. Vaak over de top, maar dat zorgt voor lekker ongecompliceerd vermaak.
play

5,2 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
110 Min Duitsland

Ze staan bekend als Porthos, Athos en Aramis – de drie beste musketiers in dienst van de koning van Frankrijk. Na het ontdekken van een kwaadaardige samenzwering om de koning ten val te brengen, kruist een jonge, ambitieuze held het pad van de drie musketiers. Ze besluiten deze jongeman genaamd D’Artagnan onder hun hoede te nemen. Samen beginnen de vier aan een gevaarlijke missie om het gevaar te bestrijden, dat niet alleen de koning bedreigt, maar ook de toekomst van Europa….

Alt titel
The Three Musketeers 3D
Regie
Paul W.S. Anderson
Cast
Mads Mikkelsen, Christoph Waltz, Orlando Bloom, Milla Jovovich, Luke Evans, Logan Lerman, Juno Temple, Ray Stevenson, Matthew Macfadyen, James Corden, Dexter Fletcher, Til Schweiger, Gabriella Wilde, Jane Perry, Freddie Fox, Andy Gathergood, Carsten Norgaard, Susanne Wolff, Christian Oliver, Helen George, Markus Brandl.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 132.274.484
Release
20.10.2011
Release NL
13.10.2011
Release DVD
21.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Logan Lerman (D’Artagnan), Matthew Macfadyen (Athos), Ray Stevenson (Porthos), Luke Evans (Aramis), Orlando Bloom (Hertog van Buckingham), Mads Mikkelsen (Rochefort), Milla Jovovich (Milady de Winter), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

Na ruim twintig verfilmingen van Les Trois Mousquetaires, de klassieker uit 1844, is het nu de beurt aan Paul W.S. Anderson om het te proberen. Het levert niet bepaald de beste adaptatie op, maar ook hij weet van het avontuurlijke verhaal van Alexandre Dumas nog een vermakelijke film te maken.

De Britse regisseur maakte eerder vooral sciencefictionfilms, volgepropt met actie en geweld. De meeste bekendheid kreeg hij door de Resident Evil-reeks. Keer op keer liet hij daarin echtgenote Milla Jovovich acrobatische capriolen uithalen - meestal in slowmotion - terwijl ze hordes zombies overhoop knalde. Anderson is geen man die bekend staat om zijn verfijnde filmtaal, maar dat zal de actieliefhebber een zorg zijn. Ook in The Three Musketeers, zijn eerste periodefilm, doet hij er alles aan om een hoog tempo vast te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

The Three Musketeers Nieuwsberichten

Laatste reacties

Roeltje

"...[quote=Languh]camerawerk vond ik te aanwezig...[/quote] Eehhhm, gelukkig was het aanwezig ja :?..."

Languh

"...Te gelikte film en camerawerk vond ik te aanwezig... niet mijn soort film in ieder geval..."

bitellove1996

"...Vond het persoonlijk wel verfrissend om Orlando Bloom als slechterik te zien. naar mijn verbazing de......"

The Three Musketeers

acties