Blu-ray

Blu-Ray Review: Paranormal Activity 3

Horrorreeks die het niveau wel hoog weet te houden.

door Bram de Groot op 26.03.2012 om 11:22 in Blu-ray


Regie: Henry Joost, Ariel Schulman | Cast: Christopher Nicholas Smith (Dennis), Lauren Bittner (Julie), Chloe Csengery (Young Katie), Jessica Tyler Brown (Young Kristi), Dustin Ingram (Randy Rosen), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 20 oktober 2011 | Retail release: 7 maart 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid:o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans | Uitgever: Universal Pictures / Paramount Pictures | EAN: 5050582876109 | Geen FilmTotaal Recensie

Na het succes van het originele Paranormal Activity in 2009, de sequel Paranormal Activity 2 (2010), de Japanse rip-off Paranormal Activity 2: Tokyo Night (2010) en de onlangs op Blu-Ray verschenen prequel Paranormal Activity 3 begint de populaire filmreeks Saw-achtige trekjes te krijgen. De films volgen elkaar in een hoog tempo op en zo langzamerhand kan het zijn dat men de tel kwijt begint te raken, zeker als Paranormal Activity 4 later dit jaar verschijnt. Wat de Paranormal Activity films voorlopig mee hebben, is dat ze nog steeds redelijk tot goed ontvangen worden door critici en publiek. Ook de Box Office opbrengsten blijven jaloersmakend. Het derde deel, ditmaal geregisseerd door Catfish regisseurs Henry Joost en Ariel Schulman, deed het zelfs nog iets beter dan de twee eerdere Amerikaanse delen door ruim $200 miljoen binnen te harken aan de wereldwijde bioscoopkassa.

SYNOPSIS
In Paranormal Activity 3 speelt zich achttien jaar voor de gebeurtenissen van deel 1 en 2 af. Katie en haar zus Kristi hebben een logeerpartij bij hun grootmoeder. Hun dagelijkse bezigheden worden vastgelegd op film als herinnering voor de ouders en ook Katie en Kristi mogen van de camera gebruik maken. Katie en Kristi geraken in bizarre en benauwde situaties.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer Paranormal Activity 3 of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Paranormal Activity 3 een fraaie 67%. De IMDb noteert een lagere 6,1 bij ruim 26 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een nog lagere 5,8. Er is geen recensie geschreven op FilmTotaal.nl.
Een reactie van FT bezoeker Nickklunder: Dit deel is een stuk beter dan deel 1&2, al is het alleen al omdat de beeldkwaliteit een stuk beter is. Hier hebben ze natuurlijk een goed excuus voor: de hoofdpersoon heeft een eigen zaak waarmee hij bruiloften filmt... ...Verhaal is sterker aanwezig dan in deel 1&2... ...Het einde is net zoals de voorgaande delen erg 'vaag'. Je moet voor een aantal dingen in deze film dan ook de andere delen hebben gezien. Het was toch wel de moeite waard....
Het productiebudget van Paranormal Activity 3 bedroeg circa $5 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Henry Joosts en Ariel Schulmans eerste grote speelfilm een waanzinnige $52,6 miljoen en eindigde op een fraaie $104,0 miljoen. Wereldwijd kwam het uit op $205,7 miljoen. In Nederland leverde de horrorfilm een kleine $1,4 miljoen op.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray + Dvd uitgave van Paranormal Activity 3. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is herkenbaar en lijkt veel op de filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Extended Director's Cut | Scare Montage | Dennis' Comercial
Disc 2: Film op Dvd
De Blu-Ray uitgave van Paranormal Activity 3 bevat naast de Bioscoopversie ook de verlengde versie van de regisseurs en een tweetal extra's, met een speelduur van ruim 3 minuten! De Director's Cut duurt een kleine 10 minuten langer dan de originele bioscoopversie. Er zijn extra scenes toegevoegd, die je waarschijnlijk wel opvallen als je de film reeds in de bioscoopversie hebt gezien. De twee bonussen zijn zo weggepiept en stellen dan ook zeer weinig voor.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Met de beeldkwaliteit van de Blu-Ray uitgave Paranormal Activity 3 zit het redelijk goed. Uiteraard moet je in dit geval wel rekeninghouden met de wijze waarop het geschoten is. Er zijn geen stevige HD camera's gebruikt, waardoor de film ook makelijk op Dvd te bekijken is.

CONCLUSIE
Paranormal Activity 3 borduurt lekker voor op de eerdere twee films uit de reeks. Heel verrassend is het daarom niet, al weet het wel enigszins origineel in te steken. Het regieduo Henry Joost en Ariel Schulman is ondertussen aan het werk gezet om ook een vierde Paranormal Activity uit de grond te stampen.
De Blu-Ray uitgave van Paranormal Activity 3 is degelijk en daar is ook alles mee gezegd. Geen echte extra's en een matige beeldkwaliteit door de insteek van de film. De geluidstrack en de Extended Director's Cut geven nog enige meerwaarde aan de schijf.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray + Dvd uitgave van Paranormal Activity 3 is er geen andere versie verkrijgbaar.
Met dank aan de uitgever Universal Pictures / Paramount Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Jammer dat er op de blu ray's van paramount nooit disc art staat...

Steve-O

Avatar

Ik vond deze beter/leuker dan deel 2 en dat komt ook niet vaak voor!
'k Ben benieuwd naar PA4!

BdeB

Avatar

Steve-O "Ik vond deze beter/leuker dan deel 2"


Nu was dat ook niet heel moeilijk Smiley face)

NieuwsFilm

meest populair