Kleine wijziging Titanic 3D t.o.v. het origineel

De meesten zullen er echter weinig van merken.

De aanstaande re-release van James Camerons Titanic zal, naast het 3D effect, in nog een klein opzicht afwijken van de originele versie. Astrofysicus Neil deGrasse Tyson heeft de regisseur erop heeft gewezen dat er sprake is van een onjuiste sterrenformatie ten tijde van het zinken van het schip. Cameron, perfectionistisch als hij is, greep deze kans aan om dit foutje te herstellen.

In de sequentie in kwestie zien we Rose (Kate Winslet), al drijvend op een stuk wrakhout, naar boven kijken. De stand van de sterren klopte niet met de datum 15 april 1912 om 4:20 's nachts.

Tyson zou Cameron jaren geleden al hebben geprobeerd te wijzen op de fout. Dit deed hij in de loop der jaren nog een paar keer, totdat Cameron Tyson vroeg om de correcte sterrenstand door te sturen. Deze zal nu dus te zien zijn in de 3D release. Cameron licht zijn keuze toe:

“With my reputation as a perfectionist, I should have known that and I should have put the right star field in. So I said, ‘All right, send me the right stars for that exact time and I’ll put it in the movie.’”

Titanic 3D is vanaf 5 april te zien in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair