Mark Wahlberg gaat voor Grisham verfilming The Partner

Wordt dit gelijkwaardig aan eerdere pogingen als Runaway Jury en A Time to Kill?

Het is alweer acht jaar geleden dat er een boek van schrijver John Grisham werd verfilmd, namelijk Christmas with the Kranks. Daarvoor werden onder meer zijn bestsellers The Firm en The Client naar het witte doek gebracht. Ook waren er filmversies van A Time to Kill, The Rainmaker, Runaway Jury en vele anderen. De laatste jaren is Grishams populariteit aanzienlijk gedaald.

Het lijkt er echter op dat hij binnenkort weer in de bioscoop te zien zal zijn. Het gaat om de roman The Partner en er is zelfs al een geïnteresseerde in de vorm van Mark Wahlberg. Hij zou zelfs al in gesprek zijn voor de hoofdrol.

The Partner werd uitgegeven in 1998 en gaat over een succesvolle advocaat, Patrick Lanigan genaamd, die partner is binnen een gerespecteerd advocatenbureau. Als hij erachter komt dat het bureau de Amerikaanse regering probeert op te lichten, zonder de winst met hem te delen, doet Patrick alsof hij om het leven komt. Vervolgens steelt hij de 90 miljoen dollar en vlucht hij naar Brazilië om een nieuw leven te beginnen.

John Lee Hancock was lang de aangewezen man om de film te gaan schrijven en regisseren, maar hij zag hier onlangs van af. Er wordt momenteel gezocht naar vervanger. Mocht Wahlberg aan boord komen, dan zal hij tevens produceren samen met zijn partner Stephen Levinson.



NieuwsFilm

meest populair