Kidman niet in Constant Gardener

Nicole Kidman is geweigerd voor een rol, omdat de regisseur haar te oud vond. Het gaat om de verfilming van de John Le Carre roman 'The Constant Gardener', door filmmaker Fernando Meirelles, bekend van het Braziliaanse gangster-drama 'City of God', waarvoor hij tevens dit jaar een Oscar-nominatie ontving.

De 36-jarige actrice was in de running voor de rol van Tessa Quayle in de drama-thriller. Maar toen Meirelles Kidman voor het eerst ontmoette, vond hij dat de Australische teveel levensjaren bezat, om de rol goed te kunnen spelen. De ogen van de Braziliaan vielen daarna op Nicole's hartsvriendin, de 35-jarige actrice Naomi Watts.

Maar Watts moest helaas de rol naast zich neerleggen, vanwege haar eerdere toezegging om de hoofdrol te spelen in Peter Jackson's 'King Kong'. Op dit moment is Titanic-schoonheid Kate Winslet, 28 lentes jong, de favoriet.

'The Constant Gardener' is Meirelles's eerste Engels-gesproken film en gaat over een in Kenia wonende diplomaat, gespeeld door Ralph Fiennes, wiens vrouw vermoord wordt. Om achter de dader te komen stuit hij een op complot. De film staat voor 2005 gepland.



NieuwsFilm

meest populair