Disney's Sneeuwwitje project 'The Order of the Seven' stopgezet

Na de erbarmelijke resultaten van 'John Carter' vindt de studio het een te groot risico.

Disney is al tien jaar bezig met de voorbereiding van een live-action Sneeuwwitje film, The Order of the Seven genaamd. In de film zijn de zeven dwergen een groep internationale krijgers die het opnemen tegen demonen en draken. Het Sneeuwwitje personage, gespeeld door Saoirse Ronan, is een jonge vrouw in het Hongkong van de 19e eeuw die aan haar kwaadaardige stiefmoeder ontsnapt en zich schuil houdt bij het zevental.

Mark Fergus en Hawk Ostby waren onlangs ingehuurd om het script te herschrijven, terwijl Michael Gracey zijn regiedebuut had moeten maken. Maar nu heeft Disney de ontwikkeling volledig stopgezet, met als voornaamste reden dat hun vorige film John Carter het zo slecht heeft gedaan. Daarbij blijft het budget van The Order of the Seven toenemen en vindt Disney het aanstellen van een onervaren regisseur ook zeer risicovol.

Het lijkt er niet op dat dit nog goed gaat komen. Als klap op de vuurpijl bestaan er in 2012 al twee Sneeuwwitje films. Mirror Mirror werd reeds uitgebracht en Snow White and the Huntsman verschijnt op 7 juni.



NieuwsFilm

meest populair