Algemeen

Michael Mann juryvoorzitter in Venetië

Regisseur van Heat en The Insider mag zijn collega's beoordelen op het oudste filmfestival ter wereld.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Arman Avsaroglu op 03.06.2012 om 12:40 in Algemeen
Regisseur Michael Mann (Heat) is dit jaar de juryvoorzitter van het Filmfestival van Venetië. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt. Het wordt de derde keer op rij dat een Amerikaanse regisseur de jury in Venetië leidt.

Afgelopen jaar werd de jury voorgezeten door Darren Aronofsky, die besloot de Gouden Leeuw aan het Russische Faust te geven. Twee jaar geleden ontstond er wat controverse toen voorzitter Quentin Tarantino de hoofdprijs overhandigde aan zijn ex-vriendin Sofia Coppola voor haar film Somewhere en ook veel andere prijzen aan goede vrienden uitdeelde.

Het is nog niet duidelijk welke films dit jaar te zien zullen zijn op het oudste filmfestival ter wereld. Het 69ste Filmfestival van Venetië vindt dit jaar plaats van 29 augustus tot 8 september.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Angelater

Avatar

De laatste van hem die ik kon waarderen (ondanks het vreemde camera kwaliteit) was Collateral, en dat is ook alweer 8 jaar geleden. Ik neem aan sinds de serie 'Luck' is gecanceld, dat hij zich wel weer op een nieuw project zal storten.

Jonathancrane

Avatar

Mann moet weer eens een goeie film maken, daarmee is me punt duidelijk xD