Gameverfilming voor Tom Clancy’s Splinter Cell?

Na de Jack Ryan films nu weer een potentiële franchise voor de schrijver?

Er zijn al veel boeken van schrijver Tom Clancy verfilmd, waaronder The Hunt for Red October, Patriot Games, Clear and Present Danger en The Sum of All Fears. De laatste tijd staat Clancy echter veel meer bekend om de videogames die onder zijn naam worden uitgebracht, zoals Rainbow Six, Ghost Recon en Splinter Cell. Laatstgenoemde lijkt nu een verfilming te krijgen. Meerdere studio's zaten achter de filmrechten van Splinter Cell aan en Paramount lijkt als winnaar uit de bus te komen.

Er zijn inmiddels al zes Splinter Cell games gemaakt en er is een zevende op weg. Ook werden er al wat boeken geschreven rondom Sam Fisher, werkzaam bij de Amerikaanse veiligheidsdienst “Third Echelon.” Hij wordt keer op keer de hele wereld overgestuurd om dictators om te leggen en de wereld te redden.

Hoewel Clancy's naam op de games staat, bemoeit hij zich niet met het productieproces. Dit ligt volledig in handen van Ubisoft. Mocht Paramount de rechten inderdaad binnenhalen, dan moet de studio wel toestaan dat Ubisoft zich hier en daar met de film zal gaan bemoeien.



NieuwsFilm

meest populair