Hitchcock klassieker verschijnt op 3D Blu-Ray

Dial M for Murder na bijna 60 jaar weer te zien zoals hij bedoelt is.

Alfred Hitchocks Dial M for Murder was een van de eerste films die Warner Bros. hielp om 3D te introduceren in de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa. Op een beperkte re-release na was de film sinds de verschijning begin jaren 50 van de vorige eeuw niet meer in 3D te aanschouwen. Met de huidige technieken en de 3D revival komt daar eindelijk verandering in en dat is goed nieuws voor de fan.

De 3D film werd oorspronkelijk gemaakt om het publiek weg te lokken achter de TV. Toen de film in 1954 in de bioscoop verscheen werd het in veel theaters echter in 2D vertoond omdat de interesse in de driedimensionale film al grotendeels verdwenen was. Pas in de jaren 80 verscheen de film opnieuw tijdelijk in 3D in de bioscoop.

Warner Bros.’ Motion Picture Imaging divisie heeft de 3D film uit 1954 compleet hersteld. Hierdoor kan de fan de film eindelijk weer zien in de versie zoals hij door Hitchock bedoeld was. Naast de 3D versie wordt er ook een 2D versie toegevoegd aan de High Definition uitgave. De schijf verschijnt in de States op 9 oktober in de winkel

In Dial M for Murder, met rollen van o.a. Ray Milland, Grace Kelly en Robert Cummings, wil een ex-tenniskampioen zijn echtgenote laten ombrengen, en bedenkt daarvoor een ingenieus plan. Dit loopt echter niet helemaal zoals hij had verwacht. De trailer:


NieuwsFilm

meest populair