Blu-Ray Review: The Woman in Black

Daniel Radcliffe gebruikt degelijke horrorfilm om van Potter imago af te komen.


Regie: James Watkins | Cast: Daniel Radcliffe (Arthur Kipps), Sophie Stuckey (Stella Kipps), Mischa Handley (Jospeh Kipps), Ciarán Hinds (Daily), Shaun Dooley (Fisher), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 23 feburari 2012 | Retail release: 26 juni 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Uitgever: Dutch FilmWorks | EAN: 8715664097649 | FilmTotaal Recensie

De acteurs Elijah Wood en Daniel Radcliffe hebben naast hun lengte ook gemeen dat ze waarschijnlijk voor de rest van hun leven in verband worden gebracht met de rol waarmee ze zijn doorgebroken. Wood was als Frodo Baggins te zien in de LOTR trilogie en Radcliffe was met zijn rol als Harry Potter hét gezicht van de acht films die er rond het personage zijn gemaakt. Wood koos na de LOTR films (2001-2003) voor de hoofdrol in het harde sportdrama Green Street Hooligans (2005). Radcliffe zette onlangs een punt achter de Potter reeks en koos voor de Britse horrorfilm The Woman in Black, die eerder dit jaar in de Nederlandse bioscoop verscheen. Net als Woods Green Street Hooligans werd de horrorfilm van James Watkins (Eden Lake, 2008) redelijk ontvangen en ook het publiek was enthousiast. Radcliffe wist er zelfs voor te zorgen dat de verfilming van het gelijknamige boek van Susan Hill de grens van $100 miljoen ruimschoots doorbrak aan de wereldwijde box office. Onlangs werd duidelijk dat er een vervolg op stapel staat. Sinds eind juni ligt de Blu-Ray in het schap.

SYNOPSIS
In The Woman in Black wordt de jonge advocaat Arthur Kipps naar het dorpje Crythin Gifford gestuurd om een erfenis te regelen. Aan de rand van het dorp aan de drassige Britse oostkust moet hij de papieren van de overleden Alice Drablow doorspitten. Terwijl hij in volledige afzondering in haar oude, door moerassen van de buitenwereld afgesloten landhuis werkt, ontdekt hij langzaam het tragische geheim van de vrouw. Een geheim dat nog altijd de rillingen over de ruggen van de dorpelingen laat lopen. Wat de rondwarende vrouw in het zwart er mee te maken heeft wil niemand hem vertellen, maar haar verschijning brengt iedereen, ook Arthur, tot absolute doodsangst.

TRAILER
Bekijk hieronder de Blu-Ray trailer van The Woman in Black of bekijk de trailer in de HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Woman in Black een gemiddelde 65%. De IMDb noteert een redelijke 6,6 bij ruim 47 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm ook met een 6,6. FT recensent Frank Stol gaf naar aanleiding van zijn recensie 4 sterren.
Een reactie van FT bezoeker Banned: ...Het verhaal is mysterieus en netjes gebracht. Watkins bouwt zijn film netjes op en dat hij montage, beeld en geluid als een pro de baas kan is ook hier weer duidelijk. De schrik momenten zijn goed gekozen en weet soms echt eventjes eng te zijn... ...Elke daad van de personages is duidelijk en doorgrond. Ook het einde is typisch iets voor Watkins al hangt er toch nog op de valreemp een soort "happy" voor de End...
Het productiebudget van The Woman in Black bedroeg circa $15 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende James Watkins' tweede bioscoopfilm circa $20,9 miljoen. Het eindigde na 91 dagen op een nette $54,3 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een keurige $127,7 miljoen. In Nederland kwam het tot ruim acht ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray van The Woman in Black. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase, met een vergelijkbare sleeve eromheen. De vormgeving komt grotendeels overeen met een van de vele filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Inside the Perfect Thriller: Making of The Woman in Black | No fear: Daniel Radcliffe as Arthur Kipps
De Blu-Ray uitgave van The Woman in Black bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van nog geen kwartier. De Making of van The Woman in Black is vrij standaard, met veel interviews met cast & crew en beelden van achter de schermen. In de tweede korte extra "No fear: Daniel Radcliffe as Arthur Kipps" krijgt hoofdrolspeler Daniel Radcliffe enkele minuten om zijn hart te luchten. Matig, deze redelijke horrorfilm had iets meer extra's verdiend.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van The Woman in Black is goed, ondanks dat het soms heel sober aandoet en er zo nu en dan ook de nodige mist door het beeld heen glijdt. De donkere scènes blijven prima overeind en op de scherpte valt niets aan te merken. De DTS-HD geluidstrack is netjes al zijn er niet enorm veel "creepy" geluidjes te horen, zoals dat bij andere horrorfilms nog wel eens wordt overdreven. Uiteraard zorgt het geluid wel voor voldoende schrikmomenten.

CONCLUSIE
De horrorfilm The Woman in Black was voor Radcliffe een redelijke eerste film na de laatste Potter film. Het is echter voor hem te hopen dat hij zijn filmcarrière wat meer impulsen kan geven dan Wood dat deed na zijn grote doorbraak. Na Green Street Hooligans was hij in steeds minder grote films te zien en ondanks dat hij binnenkort in de tweeluik rond The Hobbit verfilming te zien is, zal dat voorlopig ook zo blijven. Radcliffe zien we in 2013 in de biopic Kill Your Darlings, als dichter Allen Ginsberg. Tevens speelt hij in de tv-serie A Young Doctor's Notebook en wordt hij in verband gebracht met Guillermo del Toro's Pinocchio (2014).
De single disc Blu-Ray van The Woman in Black is middelmatig. Beeld en geluid doen het goed, maar de extra's zijn zeer karig. Leuke schijf voor erbij, maar deze staat waarschijnlijk niet bovenaan je wishlist.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Woman in Black is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair