The Woman in Black (2012)

What did they see?

Krakende treden. Flakkerend kaarslicht. Daniel Radcliffe krijgt het aan de stok met een wraakzuchtige geest.
play

6,3 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
  • Zweden
95 Min Verenigd Koninkrijk

Arthur Kipps is een jonge advocaat die naar een verre uithoek van het Verenigd Koninkrijk moet reizen om daar de papieren van een overleden cliënt door te werken. Terwijl hij dat in volledige afzondering in haar oude, van de buitenwereld afgesloten landhuis doet, komt hij langzaam achter de tragische geheimen van de cliënte. Daarnaast blijkt ook nog dat het dorpje in de macht is van een geest, een hele boze geest...

Regie
James Watkins
Cast
Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Roger Allam, Sophie Stuckey, Shaun Dooley, Emma Shorey, Molly Harmon, Mary Stockley, Misha Handley, Alfie Field, Jessica Raine, Andy Robb, Lucy May Barker, Alexia Osborne, Indira Ainger, Ellisa Walker-Reid.
Budget
$ 17.000.000
Release
01.02.2012
Release NL
23.02.2012
Release DVD
12.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: James Watkins | Cast: Daniel Radcliffe (Arthur Kipps), Sophie Stuckey (Stella Kipps), Mischa Handley (Jospeh Kipps), Ciarán Hinds (Daily), Shaun Dooley (Fisher), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Spookverhalen waren enorm populair in Engeland tijdens het Victoriaanse tijdperk. In die periode begon de gotische roman als literair genre aan haar (voorlopig) laatste opmars. Wraakzuchtige geesten, rouwende zonderlingen en verlaten landhuizen behoorden steevast tot het palet waarmee schrijvers hun verhalen kleurden. Bekende voorbeelden uit deze griezelliteratuur zijn The Haunted House (1859) van Wilkie Collins en The House by the Churchyard (1863) van J.S. Le Fanu. The Woman in Black (het boek, niet de film) past naadloos in dat rijtje thuis, met het enige verschil dat de horrorroman van Susan Hill pas ruim honderd jaar later werd geschreven.

Vrijwel direct na publicatie in 1982 verschenen talloze door Hills spookverhaal geïnspireerde theater- en radioproducties. Eind jaren tachtig kwam het boek zelfs voor het voetlicht van filmmakers, al moet gezegd worden dat het resultaat - een inmiddels hopeloos gedateerde televisiefilm - te wensen overliet. Toegegeven: het verfilmen van een roman die het midden houdt tussen het schoolvoorbeeld van ouderwetse horror en een bonte verzameling griezeldooddoeners, is geen gemakkelijke opgave.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Woman in Black Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Niet echt een goede film dit, een verwarrend verhaal en een zeer duister opgenomen fil......"

Tarkus

"...Niet echt een goede film dit, een verwarrend verhaal en een zeer duister opgenomen film, 90 % speelt......"

BlueFrogFTW

"...Op eerste gezicht leek de trailer heel eng en leek het een leuke film maar het is een ''ZEER MATIGE......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Woman in Black

acties