Blu-ray

Blu-Ray Review: Project X

De vermakelijke videoclip over een compleet uit de hand gelopen verjaardagsfeestje.

door Bram de Groot op 29.07.2012 om 14:41 in Blu-ray


Regie: Nima Nourizadeh | Cast: Thomas Mann (Thomas), Oliver Cooper (Costa), Jonathan Daniel Brown (JB), Miles Teller (Miles), e.a. | Speelduur: 88 / 94 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 1 maart 2012 | Retail release: 18 juli 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Uitgever: Warner Home Entertainment | EAN: 5051888094921 | FilmTotaal Recensie

Dat feestjes af en toe door te veel drank-/drugsgebruik uit de hand lopen, komt geregeld voor, maar dat een ouderlijk huis tot op de grond aan toe afbrandt is daarentegen wel opzienbarend. In de R-rated komedie Project X, eigenlijk meer een reeks aaneengeschakelde videoclips, lukt het de drie hoofdrolspelers alle grenzen te doorbreken en belanden ze - soms met plaatsvervangende schaamte - van de ene in de andere bizarre situatie. Het is ook geen wonder dat The Hangover-regisseur Todd Phillips optrad als producent. De film van debuterend regisseur Nima Nourizadeh sloeg beter aan bij het publiek dan bij de critici en werd een redelijk financieel succes. Na de release had de Amerikaanse politie zijn handen vol aan het voorkomen van échte Project X-feesten, met titels als Project M en Project X House Party 2. Heb je zelf even geen zin in een feestje, dan vermaak je waarschijnlijk prima met de Blu-Ray van Project X, die sinds enige tijd in het schap ligt.

SYNOPSIS
In Project X geven drie laatstejaarsstudenten een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

TRAILER
Bekijk hieronder de (UK) Blu-Ray trailer van Project X of bekijk de trailer in de HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Project X een magere 26%. De IMDb noteert een veel hogere 6,7 bij ruim 45 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de R rated komedie met een 7,0. FT recensent Fabian Melchers gaf naar aanleiding van zijn recensie niet meer dan 1,5 ster.
Een reactie van FT bezoeker Jooncheez: ...Project X is gewoon een party film zonder onderliggende bedoelingen. Het mooie van deze film is juist dat er geen enkel moraal in zit, terwijl je wel de hele tijd verwacht dat die gaat komen. De manier van filmen pakt ook goed uit, je krijgt het idee alsof je midden in het feest zit. Ook zit er heerlijke hip-hop/house muziek in de film...
Het productiebudget van Project X bedroeg circa $12 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Nima Nourizadehs debuutfilm circa $21,1 miljoen. Het eindigde na 77 dagen op een redelijke $54,7 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een keurige $100,9 miljoen. In Nederland kwam het tot een aanzienlijke $1,9 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray van Project X. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving komt grotendeels overeen met een van de filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Extended versie van de hoofdfilm | Project X: Declassified | Project X: Pasadena Three | Project Xpensive: Tallying up the Damage
De Blu-Ray uitgave van Project X bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van nog geen kwartier. Via de drie korte extra's is een korte blik achter de schermen te zien, zien we de castingbeelden van de drie partyanimals en wordt de schade opgenomen van het compleet uit de hand gelopen feestje.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Project X is prima, ondanks dat er in de film meerdere soorten camera's worden gebruikt. De film lijkt op een lange videoclip. Het is dus geen verrassing dat muziek een enorm belangrijke rol speelt. Er zijn nummers te horen van o.a. Pusha T, AMG, Far East Movement & Pitbull, Kid Cudi, Dr. Dre, Snoop Dogg en D12. Prima film om het geluid wat harder te zetten.

CONCLUSIE
Veel moet er niet verwacht worden van de R rated komedie / feestfilm Project X. Naast enkele vermakelijke "videoclips" en toploze chicks is het vooral opmerkelijk hoe iemand steeds verder in de problemen komt doordat zijn vrienden het huis van zijn ouders compleet laten terroriseren. Warner Bros. liet al snel weten potentie te zien in een vervolg op Project X.
De single disc Blu-Ray van Project X is niet veel meer dan de film verdient. Een prima beeld en geluid, met een beperkt aantal extra's. Waarschijnlijk zal de komedie in voldoende puberale collecties verdwijnen.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Project X is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Gewoon populair omdat er enkel tieten, dronken mensen, dwaze feestmuziek, gedrogeerde mensen en een dwerg in zitten.... Vond het niet echt de moeite om dit te zien. Ook geloofde je nooit dat die 3 echt vrienden waren. Althans toch niet op het scherm.

Decepticon

Avatar

Ik vond deze film erg lachen, net zo lachen als The Hangover films, je kunt merken dat producer Philips een vinger in de pap heeft.
Ik ga hem wel een keer kopen, zodra de gewone dvd zijn 1e prijsdaling heeft.

NieuwsFilm

meest populair