Sony wil Jon Chu voor Masters of the Universe reboot

Regisseur van G.I. Joe Retaliation moet He-Man naar het witte doek brengen.

Sony probeert al jaren de Masters of the Universe franchise opnieuw op te doen leven. Zo werden in 2010 schrijvers ingehuurd om een scenario te schrijven voor een eventuele film en nu blijkt dat er onderhandelingen zijn met Jon Chu, die eerder G.I. Joe Retaliation regisseerde, om de film op zich te nemen.

Deadline maakte dit bekend, via een bericht dat vertelde dat de onderhandelingen pas net begonnen waren. Sony wil echter wel zo snel mogelijk aan de slag met het project. Maar, mocht Chu beslissen het project op zich te nemen, zal Sony toch even moeten wachten. Chu is op dit moment nog bezig met reshoots van G.I. Joe Retaliation en er moet daarna nog gewerkt worden aan de 3D conversie van de film.

G.I. Joe Retaliation moet pas in maart 2013 uitkomen, en het zou vreemd zijn als Chu zeven tot acht maanden daarmee bezig is. Het lijkt er daarom op dat hij eventueel later dit jaar zou kunnen beginnen met de pre-productie van Masters of the Universe. Maar, dat ligt natuurlijk allemaal aan het scenario en òf Chu überhaupt tekent voor het project.

Master of the Universe is het verhaal van He-Man, een prins die superheld wordt om het op te nemen tegen de slechterik Skeletor. De cartoon was in de jaren ’80 erg populair, en nog altijd doen de actiefiguurtjes van de franchise het goed bij de fans. Overigens werd er al eens een poging gedaan tot een Masters of the Universe-film. Deze kwam in 1987 uit, maar deed het niet goed genoeg om een vervolg te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair