Algemeen

Jeremy Renner ontevreden over Hawkeye in The Avengers

Er wordt ook wel heel weinig achtergrond gegeven in de film...

door Jim Pedd op 12.08.2012 om 15:34 in Algemeen
Tussen het box office succes, de positieve recensies en de massale tevredenheid van het publiek door, blijkt er toch nog iemand te zijn die niet tevreden is met The Avengers: Jeremy Renner. Hij is niet tevreden met de manier waarop zijn personage naar voren kwam in de uiteindelijke versie van de film.

"For 90% of the movie, I'm not the character I signed on to play," aldus Renner, voordat hij ingaat op de beslissing om Hawkeye te laten brainwashen door Loki. "It's kind of a vacancy. [He's] not even a bad guy, because there's not really a consciousness to him."

"To take away who that character is and just have him be this robot, essentially, and have him be this minion for evil that Loki uses... I was limited, you know what I mean? I was a terminator in a way. Fun stunts. But is there any sort of emotional content or thought process? No."

Verder vraagt Renner zich nog meer af. Zijn personage komt wel heel erg vroeg in de film onder invloed van Loki te staan, zonder dat er ook maar iets van achtergrond gegeven wordt. "Is [Hawkeye] working for SHIELD or not?" vraagt Renner zich af. "There's a lot of unanswered questions, even for me."

Die vragen zouden wel eens beantwoord kunnen worden in een standalone film, waar al enige tijd over gedacht wordt. Of die film er echt komt is natuurlijk nog niet zeker, en Renner's ontevredenheid over hoe het personage in The Avengers wordt weergegeven zou wel eens twee kanten op kunnen werken. Hieronder een fanmade filmpje over Renner's personage.


25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Hoezo zou dat 2 kanten op kunnen werken? De waarheid mag gezegd worden toch? En Whedon kan volgens mij best wel tegen kritiek, vooral als het ook nog ergens over gaat, Renner heeft namelijk gewoon een punt.Ik denk dat het grootste probleem is dat Hawkeye idd de enigste is van de Avengers die je nog niet eerder in een film gezien hebt (ja oke 2 sec in Thor), ik ben wel voor een standalone film voor dit personage. Vind Renner een goede acteur en zie hem graag in actiefilms.

En ja hoewel The Avengers absoluut niet perfect is, is het wel een van de beste popcornactiefilms. Er valt in ieder geval nog genoeg te verbeteren, verhaaltechnisch gezien.

Steve-O

Avatar

Hawkeye is gewoon de belichaming van de film, The Avengers is gewoon leuk hersenloos actie vermaak, meer niet.

Misschien dat ze een S.H.I.E.L.D. film moeten maken, krijgt Hawkeye iig meer achtergrond dan in The Avengers.

jaime91

Avatar

Steve-O "Hawkeye is gewoon de belichaming van de film, The Avengers is gewoon leuk hersenloos actie vermaak, meer niet.

Misschien dat ze een S.H.I.E.L.D. film moeten maken, krijgt Hawkeye iig meer achtergrond dan in The Avengers."

Klopt maar ik heb er geen problemen mee als er in het vervolg wat plottwisten tegenaan worden gegooid. Van mij mag dit wel wat meer worden dan leuk hersenloos vermaak. En ze zouden toch een film rondom Nick Fury gaan maken of niet? Daar gaat Hawkeye vast en zeker ook weer in voorkomen, kunnen ze dan wat achtergrond info geven.

Frietgezicht

Avatar

Vond hem als badguy leuker dan als goodguy. Gewoon meest saaie Avenger.

Steve-O

Avatar

jaime91 "Klopt maar ik heb er geen problemen mee als er in het vervolg wat plottwisten tegenaan worden gegooid. Van mij mag dit wel wat meer worden dan leuk hersenloos vermaak. En ze zouden toch een film rondom Nick Fury gaan maken of niet? Daar gaat Hawkeye vast en zeker ook weer in voorkomen, kunnen ze dan wat achtergrond info geven."

Ja dat vind ik ook. Van mij mag het wat intelligenter. Alsof we allemaal zo dom zijn en niks gecompliceerders aankunnen O+
Zoals jij al zei, er is zeker ruimte voor verbeteringen. Ik wil eigenlijk gewoon een grootschalige JLA film zien :E

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Vond hem als badguy leuker dan als goodguy. Gewoon meest saaie Avenger."

En dat is precies de reden waarom Renner er niet tevreden mee is. En Steve O ja denk dat de hele wereld op een JLA film zit te wachten, alleen zal die er nooit gaan komen vrees ik. Teveel gezeik met rechten... :|

JamesBond

Avatar

Inderdaad, Hawkeye had eigenlijk geen achtergrond in deze film... Maar ik snap dat Jeremy er ontevreden over is, als je rol anders uitpakt dan waarvoor je getekend hebt, snap ik de ontevredenheid..

KeesjeNL

Avatar

"For 90% of the movie, I'm not the character I signed on to play," aldus Renner, voordat hij ingaat op de beslissing om Hawkeye te laten brainwashen door Loki.

Spoilerallert, Jim? Dankje, ik heb de film nog niet gezien:N...

FilmMaster

Avatar

Ik vond het zelf ook nogal vreemd dat ie zo snel gemeen werd in de film.

Solid

Avatar

Vond persoonlijk Captain America het saaiste personage. Of beter gezegd, ik vind dat gewoon een heel dom personage(de film captain america heb ik ook van ellende afgezet, wat een crap!). De opmerkingen, dialogen, manier van acteren, alles aan dat personage is gewoon crap... De rest was wel vrij cool in the avengers...

Ereptile

Avatar

Mjah persoonlijk vind ik Hawkeye niet echt een boeiend personge. Het enige dat we in de film te weten kwamen, was dat Hawkeye Black Widow eens had gered en dat ze bij hem in het krijt staat. Maar verder accepteerde ik het maar gewoon dat hij in de film zat, met of zonder achtergrond verhaal.

Angelater

Avatar

Het is wel apart want hij is de enigste nieuwste personage in deze film (op zijn ukkie cameo in Thor na dan). Maar ik vond het wel best zoals het was; hij is ook niet zo'n belangrijke personage. Die spotlight werd gelukkig op de juiste mensen gericht.

Swoopp

Avatar

Ze zouden hawkey neer moeten zetten al in de animatieserie:

Avengers - Earth's Mightiest Heroes

Daar heeft hij een leuke rol en is tie helemaal niet saai.
misscien kunnen ze hem een grotere rol geven in avengers 2 Smiley face

benjamin

Avatar

KeesjeNL ""For 90% of the movie, I'm not the character I signed on to play," aldus Renner, voordat hij ingaat op de beslissing om Hawkeye te laten brainwashen door Loki.

Spoilerallert, Jim? Dankje, ik heb de film nog niet gezien:N..."


Als het een troost mag zijn, het brainwashen gebeurt na amper vijf minuten film of zoiets. Dus zo'n grote spoiler is het niet.

Hoe leuk ik The Avengers vond, Renner heeft wel een punt: Hawkeye was tof in de actiescènes, maar de uitwerking kon beter - al is dat hoe dan ook wel moeilijk in een film met zoveel helden. Maar het zou volgens mij toch al een verschil gemaakt hebben mocht hij heel de tijd gewoon bij de good guys zitten.

Hopelijk probeert Marvel nu iets goed te doen met deze kritiek. En dus niet de acteur vervangen met andere woorden.

jaime91

Avatar

Angelater " Maar ik vond het wel best zoals het was; hij is ook niet zo'n belangrijke personage. Die spotlight werd gelukkig op de juiste mensen gericht."

Hoezo niet belangrijk? Hij is net als Thor,Captain America,Iron Man etc gewoon een lid van het Team. Ik zie niet in wat Cap belangrijker maakt dan Hawkeye.

benjamin

Avatar

jaime91 "Hoezo niet belangrijk? Hij is net als Thor,Captain America,Iron Man etc gewoon een lid van het Team. Ik zie niet in wat Cap belangrijker maakt dan Hawkeye."


Captain America heb ik altijd al wat overschat gevonden als superheld. Zal wel zeer belangrijk zijn in Amerika, vandaar zijn populariteit, maar verder vind ik hem tot nog toe maar bleekjes - werd naar mijn bescheiden mening toch minstens 15 keer op z'n nummer gezet door Stark in de film.

adofmirosch

Avatar

Ik vond hawkeye juist een hele toffe personage.
ik geef hem deels gelijk hij hat een kleine rol maar in de actie scenes laat die zien dat die een terecht lid van the avengers is.

jaime91

Avatar

benjamin "Captain America heb ik altijd al wat overschat gevonden als superheld. Zal wel zeer belangrijk zijn in Amerika, vandaar zijn populariteit, maar verder vind ik hem tot nog toe maar bleekjes - werd naar mijn bescheiden mening toch minstens 15 keer op z'n nummer gezet door Stark in de film."

Ja vind ik ook. Cap is de enige echte over de top action hero, vond zijn film ook de minste. Hem overkwam gedurende de hele film bijna niks, hij wist zich als een ware superman overal uit te redden, na een tijdje had ik dat wel gezien. Ben daarom ook een grotere fan van Hawkeye, hij is gewoon een ''normaal'' mens die extreem goed is met zijn pijl en boog (wat ik ook een gruwelijk vet wapen vind). Daarom zie ik ook niet in wat Cap bijvoorbeeld beter maakt dan Hawkeye.

jochemb

Avatar

Hawkeye is altijd al een beetje een B lijst superhero geweest en heeft buiten de avengers nooit lang zijn eigen comic book gehad, hij werkt ook stukken beter wanneer je zijn orgin story een beetje een mysterie houd, een eigen film zou kunnen werken als ze er een soort van spy thriller van maken maar volgensmij doen ze dat al met captain america 2.

geak21

Avatar

Als je kijkt naar zijn Origin Story snap je gelijk de verwijzing van black widow in de film. Los daarvan vind ik dit gelijk een goede basis om een Black Widow & Hawkeye Prequel/Sequel te maken.

Zie de wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Hawkeye_%28comics%29#Fictional_character_biography

Prima voor Hollywood, want een love story tussen die twee is altijd goed voor wat meer budget.

Angelater

Avatar

jaime91 "Hoezo niet belangrijk? Hij is net als Thor,Captain America,Iron Man etc gewoon een lid van het Team. Ik zie niet in wat Cap belangrijker maakt dan Hawkeye."


Zelfs zonder Hawkeye hadden ze de film kunnen maken, bedoel ik. Wat Cap belangrijker maakt is dat hij de leider is en dat weet je zelf ook wel denk ik, desalniettemin weet ik dat Hawkeye een originele lid is, maar toch trof het mij nou niet zo bijzonder aan in de film. Daarom vond ik het wel best dat we meer naar de bekendere karakters keken (die allemaal al een film hebbenn gehad), dan dat er evenveel of meer scènes met Hawkeye waren. Maar het mag inderdaad in het vervolg wel uitgebreider worden aangezien hij nu geïntroduceerd is.

skullsplitter

Avatar

benjamin "Captain America heb ik altijd al wat overschat gevonden als superheld. Zal wel zeer belangrijk zijn in Amerika, vandaar zijn populariteit, maar verder vind ik hem tot nog toe maar bleekjes - werd naar mijn bescheiden mening toch minstens 15 keer op z'n nummer gezet door Stark in de film."


Het interessante aan Cap Am is dat het een hero out of time is: hij heeft een inhaalslag te maken en blinkt alleen uit in pure moed en beslissingsvaardigheid.

Hij is niet megaslim (stark/banner), megasterk(banner/thor), bovennatuurlijk begiftigd (thor) of gelieerd aan strijdkrachten behalve het (amerikaanse) vrije leven.

Juist dat symbool, zijn stars en stripes, krijgt in de film ook wel wat commentaar, en wel het juiste IMO: het gaat niet om het symbool, het gaat om waar het voor staat, ergens trots op kunnen zijn. Amerikanen hebben dat vaak misplaatst of nogal blindelings, maar ook hier kunnen we er wat van getuige het aanvankelijke succes van een beweging als TON en de discussie die erna losbarstte: mensen voelen zich niet meer verbonden en durven/willen nergens meer samen voor staan.

Decepticon

Avatar

benjamin "Hoe leuk ik The Avengers vond, Renner heeft wel een punt: Hawkeye was tof in de actiescènes, maar de uitwerking kon beter - al is dat hoe dan ook wel moeilijk in een film met zoveel helden. Maar het zou volgens mij toch al een verschil gemaakt hebben mocht hij heel de tijd gewoon bij de good guys zitten.

Hopelijk probeert Marvel nu iets goed te doen met deze kritiek. En dus niet de acteur vervangen met andere woorden."
Dat punt over de vele helden, is net weer iets cruciaals, wat FT weer niet vermeld, wat Renner wel aanhaalt. Hij begrijpt ook dat het lastig kan zijn met zoveel helden in 1 film. Dat werd op CBM wel vermeld.

Maar ik ben het er ook mee eens, dat Renner wel gelijk heeft. Ik had ook liever gezien, dat hij niet gebrainwashed werd en gewoon bij de good guys zat de hele film. Had denk ik idd beter uitgepakt.

Decepticon

Avatar

KeesjeNL ""For 90% of the movie, I'm not the character I signed on to play," aldus Renner, voordat hij ingaat op de beslissing om Hawkeye te laten brainwashen door Loki.

Spoilerallert, Jim? Dankje, ik heb de film nog niet gezien:N..."
Sorry hoor, maar dan had je dit artikel niet aan moeten klikken.
De titel lijkt me duidelijk, dat dit spoilergevoelig is.

RyanD

Avatar

Ik begrijp Renners commentaar op de gebrekkige diepgang van Hawkeye. Echter moet hij realiseren dat hij pas recentelijk naam heeft gemaakt in Hollywood. Hij is momenteel 'hot' en daar maken producers gebruik van. The Avengers draaide in feite om Loki, Iron Man en de Hulk. Captain America, Black Widow en Thor waren goede screenfillers voor het spectakel. Hawkeye is ook een van deze screenfillers. Je hoort Scarlet Johansson ook niet klagen over Black Widow? Jeremy Renner moet uitkijken dat hij zich niet al te zwaar verspreekt. Hollywoodproducers zijn heel makkelijk in het afsnijden van acteurs in films. Maar Renners populariteit zorgt ervoor dat zijn status voorlopig ongeschonden blijft. Hij kan nog een hele grote worden in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair