Eastern Promises 2 van tafel geveegd

Focus Features ziet er toch geen brood in en trekt haar handen ervan af.

Tijdens een persrondje voor zijn nieuwe film Cosmopolis kreeg regisseur David Cronenberg uiteraard ook wat vragen over zijn andere projecten. Zo wilde men weten hoe het momenteel staat met de beoogde sequel op zijn film Eastern Promises (2007). Nu blijkt dat Focus Features haar handen ervan af heeft getrokken en dat het vervolg er uiteindelijk dus niet gaat komen.

Cronenberg zei het volgende:

We were supposed to start shooting ‘Eastern Promises 2′ in October. [But] It’s done… If you don’t like it talk to James Schamus at Focus. It was his decision.

Cronenberg oogde niet blij met deze ontwikkeling. Hij stond op het punt om opnieuw samen te gaan werken met scenarist Steven Knight en hoofdrolspelers Viggo Mortensen en Vincent Cassel. In juni hoorden we nog dat het vervolg door zal gaan waar de eerste film gebleven was. De incompetente onderbaas Kirill (Cassel) denkt dat hij en Nikolai (Mortensen) echt de zaakjes hebben overgenomen van zijn vader. Wat hij niet weet is dat Nikolai eigenlijk werkzaam is bij de Russische geheime dienst.

Maar dit zullen we dus niet te zien krijgen. Jammer of niet?



NieuwsFilm

meest populair