Blu-Ray Review: Brake

Stephen Dorff in een redelijke kopie van het betere Buried (2010).


Regie: Gabe Torres | Cast: Stephen Dorff (Jeremy Reins), Chyler Leigh (Molly Reins), JR Bourne (Henry Shaw), Tom Berenger (Ben Reynolds), Bobby Tomberlin (Trucker), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: geen2012 | Retail release: 18 juli 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Uitgever: BFD Home Entertainment | EAN: 8713053815454 | Geen FilmTotaal Recensie

Met optredens in aansprekende films als S.F.W. (1994), Blade (1998), World Trade Center (2005), Felon (2008), Public Enemies (2009), Somewhere (2011) en Immortals (2011) kan acteur Stephen Dorff niet ontevreden zijn met zijn CV. Hij krijgt echter nog steeds niet helemaal voet aan de grond in Holywood, waardoor hij met de regelmaat opduikt in allerlei net-niet en veelal direct-to-dvd titels. Brake is ook zo'n film. Het is op zich een best redelijke wegkijk film, maar het is uiteindelijk gewoon net niet goed genoeg. In dit geval heeft het zelfs veel weg van de vergelijkbare (en betere) film Buried. Het is niet geheel onlogisch dat filmmaatschappij deze titel ook noemde tijdens de promotiecampagne rond Brake, die geregisseerd is door de tv-regisseur Gabe Torres. Heel veel indruk wist de misdaadthriller tot op heden niet te maken, maar toch kreeg het een Blu-Ray release. Grotendeels waarschijnlijk alleen omdat de naam Dorff op de voorkant prijkt.

SYNOPSIS
In Brake is Jeremy Reins (Dorff) een agent van de geheime dienst die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto door een terroristische organisatie. Hij ondergaat zowel mentaal als fysiek immense martelingen wanneer de terroristen informatie los proberen te krijgen voor hun sinistere plan.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Brake of bekijk de trailer in de HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Brake een magere 48%. De IMDb noteert een 6,0 bij ruim 3 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadthriller ook met een 6,0. Aangezien Brake niet in de Nederlandse bioscoop heeft gedraaid, is er geen recensie op FilmTotaal over geschreven.
Het productiebudget van Brake is onbekend, al zal het niet in de vele miljoenen zijn gelopen. In het eerste weekend in twee Noord-Amerikaanse bioscopen verdiende Gabe Torres' derde speelfilm circa $4,330. Het eindigde na 9 dagen op een niet veel hogere en bedenkelijke $4.876. Wereldwijde cijfers zijn onbekend, mogelijk omdat het voornamelijk een direct-to-dvd titel is.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Brake. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een Blu-Ray keepkase. De vormgeving is compleet nieuw ontworpen en het niets weg van de eerdere filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Trailer | Making of
De Blu-Ray uitgave van Brake bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van ongeveer 25 minuten. Naast de trailer kun je alleen de Making of "Inside the Box: Making Brake" aanzetten. In de ruim 20 minuten barst het van de interviews met cast & crew, waarbij logischerwijs regisseur Torres en hoofdrolspeler Dorff veel tijd krijgen. Ook zijn er beelden van achter de schermen te zien.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Er valt eigenlijk weinig op deze schijf aan te merken. De vele donkere beelden zien er degelijk uit, aangezien details duidelijk zichtbaar blijven en de scherpte prima oogt. Ook de DTS-HD 5.1 track doet goed mee doordat het geluid bij zowel de dialoogscènes als bij de stevigere (actie)scènes goed via de surroundkanalen wordt verspreid. Zeker netjes, al is het niet materiaal van de bovenste plank.

CONCLUSIE
Brake is een redelijk vermakelijke lowbudget film, die doet denken aan het eerdere veelbesproken Buried met Ryan Reynolds. Acteur Stephen Dorff doet prima zijn best en de spanning blijft er lang genoeg inzitten. Dorff is met The Iceman in 2013 weer te zien in een grotere film, aangezien hij te zien is naast namen als Michael Shannon, James Franco en Chris Evans.
De Blu-Ray van Brake is nog best netjes voor zo'n direct to dvd titel. Beeld en geluid zijn meer dan in orde en er zijn zelfs wat extra's terug te vinden. Leuk voor erbij, meer niet.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc Blu-Ray uitgave van Brake is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair