op tv

The Iceman (2012)

Loving husband. Devoted father. Ruthless killer.

De combi van gezinsdrama en gangsteractie pakt niet op alle fronten even geslaagd uit. Beide disciplines kennen echter hun hoogtepunten, met Michael Shannon als sterkste troef.
play

6,5 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Michael Shannon (Revolutionary Road, 2008 en Boardwalk Empire) speelt de misdadiger Richard “The Ice Man” Kuklinski, die voor zijn 18e verjaardag zo'n 50 zwervers vermoordde en vervolgens meer dan 250 mensen om zeep hielp in opdracht van de Maffia.

Regie
Ariel Vromen
Cast
Chris Evans, James Franco, Ray Liotta, Michael Shannon, Winona Ryder, Stephen Dorff, David Schwimmer, Robert Davi, John Ventimiglia, Danny A. Abeckaser, Ryan O'Nan, McKaley Miller, Hector Hank, Megan Sherrill, Zoran Radanovich.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 1.969.193
Release
01.09.2012
Release NL
06.06.2013
Release DVD
01.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ariel Vromen | Cast: Michael Shannon (Richard Kuklinski), Winona Ryder (Deborah Pellicotti), Chris Evans (Mr. Freezy), Ray Liotta (Roy Demeo), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012

Michael Shannon is het type acteur dat altijd in de schaduw van de hoofdrolspeler lijkt te staan, maar van wie je geen genoeg kunt krijgen. Eeuwig gedoemd om de tweede viool te spelen, totdat je tot de conclusie komt dat dit helemaal geen schande is. Shannon is zo’n bijrolacteur van wie je misschien niet gelijk de naam kunt oplepelen, maar die wel altijd markante bijdragen levert. Toen de bijrollen gingen opvallen (getuige Shannons Oscarnominatie voor Revolutionary Road), begonnen de dragende rollen zich aan te dienen (My Son, My Son, What Have Ye Done, Take Shelter. Shannon is later deze maand te zien als slechterik tegenover Superman, maar mag als opwarmertje eerst nog aan de slag als gangster.

In The Iceman kruipt Shannon in de huid van huurmoordenaar Richard Kuklinksi. De zoon van Poolse immigranten werd eind jaren tachtig achter de tralies gezet en verruilde zeven jaar geleden het tijdelijke voor het eeuwige. In de opening van Ariel Vromens biopic weten we nog niet zo goed wat we met de jonge Richard aanmoeten. Tijdens een afspraakje met zijn toekomstige vrouw, die hier de fictieve naam Deborah heeft meegekregen, spatten de vonken er niet bepaald van af. Kuklinski maakt Deborah wijs dat hij tekenfilmpjes dubt, terwijl hij in werkelijkheid in de obscure wereld van de vieze filmpjes zit. Als Richard mot krijgt met de maffia die de pornovideo’s afneemt, is een gangsterbaas onder de indruk van de Pool en biedt hem een dubieus baantje aan. Vrouw Deborah denkt ondertussen dat manlief in de financiële wereld bakken met geld binnenharkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Iceman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Ondanks de sterke vertolking van Michael Shannon viel het verhaal, nochtans gebaseerd op waren feite......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Iceman

acties