Blu-ray

Blu-Ray Review: The Iceman

Michael Shannon bewijst andermaal dat dit de films zijn waarin hij zich echt kan onderscheiden.

door Bram de Groot op 25.10.2013 om 12:22 in Blu-ray


Regie: Ariel Vromen | Cast: Michael Shannon (Richard Kuklinski), Winona Ryder (Deborah Pellicotti), Chris Evans (Mr. Freezy), Ray Liotta (Roy Demeo), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 6 juni 2013 | Retail release: 15 oktober 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Dutch Film Works | EAN: 8715664105986 | FilmTotaal.nl recensie

Acteur Michael Shannon zagen we afgelopen zomer voor het eerst in dragende rol in een echte grote blockbuster. De meningen over zijn invulling van het personage General Zod in Zack Snyders Man of Steel waren - ondanks de hoge verwachtingen - verdeeld. Dit geeft aan dat zijn entree op het allerhoogste podium toch wat magertjes heeft uitgepakt en dit kan teleurstellend genoemd worden. Shannon bleek de afgelopen jaren namelijk één van de meest bejubelde acteurs door zijn bekroonde rollen in bijvoorbeeld de film Take Shelter (2011) en uiteraard in de tv-serie Boardwalk Empire (2010-heden). Eerder dit jaar bewees hij zijn acteertalenten nogmaals in The Iceman van de Israëlische regisseur Ariel Vromen. In de kleinere misdaadfilm was zijn vertolking van de seriemoordenaar Richard Kuklinski bijzonder indrukwekkend te noemen. De film The Iceman zelf - ook met rollen van Winona Ryder, Chris Evans en Ray Liotta - werd redelijk ontvangen, al kon het geen vuist maken in de wereldwijde bioscoopzalen. De onlangs verschenen Blu-Ray uitgave moet van de film een succes maken op het thuisscherm.

SYNOPSIS
In The Iceman gaat over Richard Kuklinski, die naar eigen zeggen zijn eerste moord op zijn 13e pleegde en er zouden er nog tussen de 100 en 250 volgen. De film zoomt in op de bloederige carrière van Kuklinski van de eerste dagen bij de New Yorkse maf a tot zijn arrestatie in 1986. Pas toen kwamen zijn vrouw Deborah en zijn drie kinderen tot de ontstellende ontdekking dat hun toegewijde man en vader eigenlijk een keiharde huurmoordenaar was.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van The Iceman:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is The Iceman redelijk "Fresh" met 67%. De IMDb noteert een vergelijkbare 6,9 bij ruim 21 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadfilm met een 6,8 (Stem zelf). FT recensent Arjan Welles gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FilmTotaal bezoeker Goov25: Heb erg genoten van deze film, griezelig goed gespeeld door Shannon. Het originele verhaal kende ik niet, maar deze film raad ik aan!
Het productiebudget van The Iceman bedroeg circa $10 miljoen. In de States heeft de film niet landelijk gedraaid en kwam daardoor niet verder dan $1,9 miljoen. Dit was zo'n beetje de wereldwijde score, aangezien het buiten de States beperkt in de bioscopen te zien was. De opbrengst in de Nederland kwam uit op een nog redelijke 1,5 ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van The Iceman. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is een redelijke kopie van de tweede filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Behind the Scenes
Deze Blu-Ray uitgave van The Iceman bevat een kleine tien minuten aan extra's en bestaat alleen uit de korte Behind the Scenes-featurette. Alle belangrijkste cast/crew-leden komen aan het woord en de beelden van achter de schermen worden aangevuld met filmbeelden. Leuk om even aan te zetten, maar niet enorm indrukwekkend is het niet.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Het beeld van deze Blu-Ray uitgave doet wat flets aan, waardoor de kleuren niet helemaal lekker overkomen. Uiteraard heeft regisseur Ariel Vromen enige tijdgeest mee willen geven via een kleurfilter, maar het kan niet helemaal de bedoeling zijn geweest dat het zo flets overkomt. Details en scherpte zijn verder prima en er is ook weinig storende ruis te ontdekken. Van het geluid moet The Iceman het niet hebben, al doet de DTS-HD track prima zijn werk.

CONCLUSIE
Michael Shannon bewijst in The Iceman andermaal dat hij op een overtuigende wijze dragende rollen kan spelen. Het lijkt er ook op dat hij zijn aandacht vooral op dit soort rollen moet blijven vestigen, aangezien hij in het net even later verschenen Man of Steel redelijk door de mand viel. Shannon richt zich komende periode op de komedie They Came Together o.a. met Paul Rudd, de sci-fi actiefilm Young Ones o.a. met Nicholas Hoult, Jeff Nichols' sci-fi drama Midnight Special en het drama 99 Homes o.a. met Andrew Garfield. Allen lijken in 2014 te verschijnen
Deze Blu-Ray uitgave van The Iceman is matige uitgave, waarbij het vooral jammer is dat het beeld erg flets overkomt. Het redelijke 'Behind the Scenes' biedt enig vertier onder het kopje 'extra's'.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single disc Blu-Ray uitgave van The Iceman is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Dutch Film Works voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Lijkt me een leuke film en ik ga hem zondag eindelijk zien, maar dan op dvd, want mijn videotheekie legt een film als deze niet op blu-ray in de kast.

Ik snap niet waar dat gezanik van Shannon's rol in Man Of Steel vandaan komt, ik vind zijn vertolking van General Zod geweldig!

benjamin

Avatar

Decepticon "Ik snap niet waar dat gezanik van Shannon's rol in Man Of Steel vandaan komt, ik vind zijn vertolking van General Zod geweldig!"


Hij speelt de rol goed, maar er is gewoon weinig echt geweldig aan de rol en aan z'n vertolking. Als je iemand als Shannon gaat casten, moet je juist een heel goede rol voor hem schrijven.

NieuwsFilm

meest populair