DVD releases week 36

Met deze week o.a 'Dark Tide' en 'American Reunion'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Dark Tide (2011)


Een duikinstructrice gaat na een bijna fatale confrontatie met een grote witte haai weer opzoek naar de "mensenhaai".
Bekijk de afbeelding

American Reunion (2012)


De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijden, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Michelle kan niet stoppen met praten over Band Camp sinds ze er leider is geworden. Kevin valt opnieuw als een steen voor Vicky, en Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...
Bekijk de afbeelding

The Autobiography of Nicolae Ceausescu (2010)

Cast: --

Zijn found footage-analyses Out of the Present en Videogramme Einer Revolution werden klassiekers. Nu presenteert Ujica een meesterlijke montage van officiële reportages van de Roemeense dictator Ceausescu met zijn 'vrienden' Breznjev, Mao, Kim Il-Sung, Nixon, koningin Elizabeth etc.
Bekijk de afbeelding

Machine Gun Preacher (2011)


De film vertelt het waargebeurde verhaal van Sam Childers, een voormalige drugsdealer die een merkwaardige transformatie ondergaat en een nieuw leven begint als de redder van honderden ontvoerde kinderen in Afrika.
Bekijk de afbeelding

The Deep Blue Sea (2011)


In het naoorlogse Engeland leidt Hester Collyer een bevoorrecht leven als de vrouw van rechter Sir William Collyer. Wanneer Hester halsoverkop verliefd wordt op de jonge piloot Freddie, stort ze zich in een passionele affaire en zet ze haar veilige leven op het spel. In de moralistische maatschappij van de jaren vijftig is het een verboden liefde die Hester voor een onmogelijke keus laat.
Bekijk de afbeelding

Babycall (2011)


Anna (Rapace) en haar achtjarige zoon Anders zitten in de getuigenbescherming als gevolg van de moeilijke relatie met de vader van Anders. Ze verhuizen naar een groot flatgebouw. Anna overbeschermt haar zoon en koopt zelfs een babyfoon om hem in de gaten te houden. Ze vangt hiermee echter ook geluiden op van andere appartementen en Anna hoort iets wat de moord op een kind zou kunnen zijn. Ondertussen komt Anders' mysterieuze nieuwe vriend op vreemde tijdstippen langs en beweert dat hij sleutels heeft voor alle deuren in het gebouw... Weet deze nieuwe vriend iets van de moord? En waarom zit Anders' tekening onder het bloed? Loopt Anna's zoon gevaar?
Bekijk de afbeelding

Bad Ass (2011)

Regie: Craig Moss

De Vietnam held Frank Vega keert terug naar huis om vervolgens volledig aan de kant gezet te worden door de maatschappij en zijn voormalige vriendin. Veertig jaar later vindt er een situatie plaats waarbij hij een oudere, donkere man beschermt voor enkele vervelende skinheads. Dit maakt van Frank plotseling een lokale held. Maar dan wordt zijn beste vriend Klondike vermoord en de politie doet er helemaal niets aan.
Bekijk de afbeelding

Play (2011)


Voor het scherp observerende Play baseerde Ruben Östlund zich op een waargebeurde zaak. In het centrum van het Zweedse Göteborg overviel een groep jongens van 12 tot 14 tussen 2006 en 2008 ongeveer veertig kinderen. Ze speelde een doorwrocht rollenspel dat vooral draaide om groepsretoriek en waar geen fysiek geweld aan te pas kwam.
Bekijk de afbeelding

Café de Flore (2011)


De film vertelt de epische liefdesverhalen van twee mensen. Jacqueline woont met haar gehandicapte zoon in het Parijs van de jaren zestig. Antoine is gescheiden en een succesvolle DJ in het huidige Montréal. Wat de twee verhalen bindt is liefde - euforische, obsessieve, tragische, tijdloze - liefde.
Bekijk de afbeelding

Seven Below (2012)


Wanneer een shuttle bus verongelukt in de Sierra Mountains stranden twee broers en vier onbekenden in een onweersbui. Het duurt niet lang totdat ze gered worden door een mysterieuze man die iedereen uitnodigt om te schuilen in zijn houten huis in de bossen. Ze zullen hier blijven totdat de storm is gaan liggen, maar het huis heeft andere plannen voor de nieuwe gasten...
Bekijk de afbeelding

Late Bloomers (2011)


Centraal staan een man en een vrouw die van elkaar houden maar wel elkaars tegenpolen zijn. Dus, ondanks hun sterke gevoelens voor elkaar, besluiten Adam en Mary te scheiden om op die manier elkaar te herontdekken. De protagonisten zijn echter niet de normale 20- of 30-jarigen, maar ergens in de 60. Deze dynamische zestigplussers slagen er op briljante wijze in om kinderen, kleinkinderen, werk en vrienden te combineren met hun zorgen en vreugde.Tot de dag waarop Mary en Adam beseffen dat ze tot de groep van de senioren behoren, tot hun grote verrassing...
Bekijk de afbeelding

De jueves a domingo (2012)


Deze Chileense roadmovie speelt zich geheel af in en om de auto van een gezin uit de middenklasse, dat een vierdaagse trip maakt naar het noorden van Chili. Het zal hun laatste reis zijn als gezin. De reis die zo vrolijk begint met allerlei autospelletjes, krijgt al snel melancholieke ondertonen als ieder zijn eigen bestemming in de woestijn blijkt te zoeken: de kinderen willen alleen maar naar het strand, terwijl de vader afkoerst op een nieuw leven in een ander appartement, en de moeder vooral verlangt naar een niet meer bestaande plek waar alles nog bij het oude is.
Bekijk de afbeelding

Freeloaders (2011)

Regie: Dan Rosen

Freeloaders vertelt het verhaal van een groep van zes toffe nietsnutten, vijf jongens en een meisje. Ze leven allemaal in de grote villa van hun vriend en tevens bekende rockster. Aangezien hij altijd op tournee is en nooit aanwezig is, kunnen ze met alles wegkomen wat er maar gebeurt in het huis. Maar hun comfortabele situatie wordt bedreigd wanneer de rockster besluit het huis te verkopen.



NieuwsFilm

meest populair