TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Sexy Beast (2000)

Zaterdag 15 september om 22:10 op NED3

Beroepscrimineel Gary Dove (Ray Winstone) heeft zijn schaapjes op het droge en leeft een teruggetrokken bestaan met zijn beminnelijke vrouw in een paradijselijke Spaanse villa. Aan dit zorgeloze leventje komt een abrupt eind, als zijn gewraakte tegenstander Don Logan (Ben Kingsley) hem opzoekt. Don tracht Gary ervan te overtuigen terug te keren naar Londen en een grote overval te plegen. Dove, die zijn langzaam opgebouwde idyllische leventje niet zomaar overboord wil gooien, raakt verstrikt in een hevige strijd met Logan, welke uitbarst in een beslissende confrontatie...
Bekijk de afbeelding

Inside Job (2010)

Zondag 16 september om 00:05 op NED2

Deze documentaire is een interessante analyse van de financiële crisis die in 2008 de wereldeconomie zo'n 20 triljoen dollar kostte. Daarnaast verloren miljoenen mensen hun banen en huizen met als gevolg de grootste recessie sinds de Grote Depressie van de jaren '20. We zien hoe de politiek al decennia overheidsregulering ontmantelt, Wall Street haar risicogedrag verhevigt en de zakenopleidingen geen antwoord hebben op de onontkomelijke problemen waarmee we in de moderne samenleving geconfronteerd worden. Inside Job is opgebouwd rond interviews met politici, journalisten en academici en opgenomen in locaties als Amerika, IJsland, Engeland, Frankrijk, Singapore en China. De documentaire deed het ongekend goed: met een percentage van 98% blijkt dat bijna elke recensent het een goede documentaire vond. Van de 129 recensies waren er slechts drie negatief. Daarnaast won Inside Job de Oscar voor de beste documentaire.
Bekijk de afbeelding

Jumper (2008)

Maandag 17 september om 20:30 op Veronica
Regie: Doug Liman

Science-fiction thriller waarin Hayden Christensen zichzelf kan teleporteren - hij ontdekt dat er meer zijn zoals hij en dat er ook gezworen vijanden bestaan..
Bekijk de afbeelding

I Love You, Man (2009)

Dinsdag 18 september om 20:30 op Veronica

Peter Klaven is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zoey. Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke "man-dates", tot hij Sydney Fife ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zoey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend. Uiteindelijk moet hij noodgedwongen kiezen tussen zijn verloofde en zijn maatje.
Bekijk de afbeelding

The First Wives Club (1996)

Woensdag 19 september om 20:30 op RTL5

Drie vrouwen van middelbare leeftijd van de klas van 1969 komen samen om de laatste eer te bewijzen aan een klasgenoot die zichzelf van het leven heeft beroofd. Hier komen ze erachter dat ze toch meer met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten.
Bekijk de afbeelding

The Girl Next Door (2004)

Donderdag 20 september om 20:30 op Veronica

De dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.
Bekijk de afbeelding

The Hangover (2009)

Vrijdag 21 september om 20:30 op SBS6

Drie mannen vieren in Las Vegas het vrijgezellenfeest van hun gezamenlijke vriend maar de volgende ochtend worden ze nog maar met hun drieën wakker. De bruidegom ontbreekt. Geen van allen weet nog wat er de afgelopen avond en nacht is gebeurd. Hun hotelkamer is vernield, er ligt een onbekende baby in een kast en er zit een tijger in de badkamer.



NieuwsFilm

meest populair