Algemeen

James Cameron verdedigt het einde van 'Titanic'

De regisseur werkt samen met 'MythBusters' om te laten zien dat het slotakkoord van zijn film geen onzin is.

door Jan-Peter Rook op 17.09.2012 om 16:05 in Algemeen
Iedereen weet wel hoe James Camerons Titanic eindigt. Nadat Jack en Rose in het water zijn beland, eindigt het duo op een drijvende plank. Aangezien ze er niet met z'n tweeën op passen, besluit Jack in het water te blijven en zijn geliefde Rose op de plank te laten liggen. Hij sterft en zij blijft leven.

Na de 3D release dit jaar zijn er een aantal kijkers die van mening zijn dat Rose best een stukje had kunnen opschuiven, zodat Jack alsnog op de plank had gekund. Volgens hen was er genoeg ruimte op het stuk hout en hadden ze het dus allebei kunnen overleven. Cameron, perfectionistisch als hij is, heeft inmiddels gereageerd door te zeggen dat het niet gaat om de ruimte op de plank, maar om gewicht van het tweetal.

“Actually, it’s not a question of room, it’s a question of buoyancy. When Jack puts Rose on the raft, then he tries to get on the raft. He’s not an idiot, he doesn’t want to die. And the raft sinks and it kind of flips. So it’s clear that there’s really only enough buoyancy available for one person. So he makes a decision to let her be that person instead of taking them both down.”

Als ze er beiden op waren gaan liggen, dan hadden ze het allebei niet overleefd, aldus Cameron.

“If you know anything about hypothermia, the more you’re submerged — and she’s completely out of the water on the raft, and it’s only about that far above the surface. If they he had gotten on with her they both would have been half in and half out of the water, even if they could balance on it, and they would have both died.”

Cameron is zo zeker van zijn zaak dat hij Discovery Channel’s MythBusters team heeft ingeschakeld om het definitieve bewijs te leveren.

“It’s interesting, cause I think MythBusters is gonna tackle this problem, and I’m gonna help them do it, actually. We’re gonna put it to rest,”

Hou MythBusters dus goed in de gaten als je Cameron aan het werk wilt zien.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

thefanwithnoname "Een hoop mensen."


Ik niet in ieder geval. Waar een hoop mensen van wakker kunnen liggen. En dat die malloot van een Cameron er op in gaat ook. Na 15 jaar...

Frietgezicht

Avatar

Tja,gaat die dan de andere dingen die niet kloppen ook verdedigen?
De Titanic brak in 3 stukken in niet in 2 zoals in de film.
Het was ook superdonker en amper wat te zien maar in de film zorgt de maan ervoor dat alles duidelijk zichtbaar is het laatste half uur.

Het is en blijft een film,net als mierenneukers die op TDKR zeiken om maar iets te kunnen vinden wat niet klopt maar als ze stripboeken van Batman lezen is het wel ok als er zat niet klopt.

FilmMaster

Avatar

B@chelor "Who cares"

inderdaad.

Steve-O

Avatar

Mensen willen graag verbeteren. Alleen hebben er veel niet door dat ze aan het "verbeteren" zijn terwijl er simpelweg niks te verbeteren valt. Kijk maar dit stukje onzin, hoe dom kan je zijn. Je snapt toch dat het niet om ruimte gaat maar om evenwicht O+ Ook bij TDKR, blijven mensen maar muggenziften over van alles en nog wat terwijl er helemaal niks te ziften is!

Sommige mensen }:

B@chelor

Avatar

Steve-O "Sommige mensen }:"


Inderdaad; er zijn zelfs mensen die Twilight vet vinden. :E

Rooster

Avatar

Ze hadden ook Samuel L Jackson moeten casten voor de rol van jack dan hadden ze dat probleem helemaal niet gehad.

Banned

Avatar

Weet je ik heb em gisteren bekeken naar aanleiding van de blu-ray restauratie die vorige week verscheen en volgens mij is er echt geen plaats op die plank voor 2 personen... Al vroeg ik me wel af of ze niet op elkaar konden liggen. Lekker knus en warm...

Frietgezicht " Het was ook superdonker en amper wat te zien maar in de film zorgt de maan ervoor dat alles duidelijk zichtbaar in het laatste half uur."


Al vroeg ik me ook af hoe het komt dat er zo'n fel licht van buitenaf binnen scheen in dat restaurant toen dat onderliep...

movieplanet124

Avatar

Jezus wat zijn dat voor mensen. Waar gaat dit over slaat helemaal nergens op. Als die man het zo wou laten eindigen dan is het toch gewoon zo. Dan had je ook kunnen zeggen hij had ook sex met haar kunnen hebben naast die aouto in plaats van er in. Wat een bull shit weer. Hebben die mensen niks beter te doen. dan zeuren over het einde dat ze had op kunnen schuiven hahahahah onzin

Kamajiisama

Avatar

Ik begin een beetje Cameron-misselijk te worden :Z , maar ja de films van deze beste man brengt meer dan genoeg centjes binnen . Hij kan doen en laten wat hij wil .

Infje

Avatar

Zeiken om het zeiken. Dat soort trollen moet je juist negeren. Ik zou als regisseur alleen maar me hoofd schudden en weglopen.

nietselam

Avatar

Frietgezicht "Tja,gaat die dan de andere dingen die niet kloppen ook verdedigen?
De Titanic brak in 3 stukken in niet in 2 zoals in de film.
Het was ook superdonker en amper wat te zien maar in de film zorgt de maan ervoor dat alles duidelijk zichtbaar is het laatste half uur.

Het is en blijft een film,net als mierenneukers die op TDKR zeiken om maar iets te kunnen vinden wat niet klopt maar als ze stripboeken van Batman lezen is het wel ok als er zat niet klopt."


Je kan stripboeken toch niet vergelijken met films?!!
Misschien dat er een hoop mensen op uit zijn om te mierenneuken op de batman film, ik vond de film als totaalplaatje ook niet best terwijl ik er echt op gehoopt had dat het een goede film zou zijn, maar dat was het gewoon niet, jammer dat sommige mensen dat niet willen zien.

benjamin

Avatar

nietselam "Misschien dat er een hoop mensen op uit zijn om te mierenneuken op de batman film, ik vond de film als totaalplaatje ook niet best terwijl ik er echt op gehoopt had dat het een goede film zou zijn, maar dat was het gewoon niet, jammer dat sommige mensen dat niet willen zien."


Niet dat het er verder echt veel mee te maken heeft, maar volgens mij heeft iedereen recht op een eigen mening. Jij mag TDKR een tegenvaller vinden, maar veel mensen vinden het nog altijd wel een goede film. Dus beetje onnozel om te zeggen dat ze gewoon niet willen zien dat de film slecht is omdat jij dat nu vindt.

Terug wat meer on-topic: zoals al gezegd is, is dit echt zagen om te kunnen zagen - vaak ook door mensen die zichzelf het einde vinden. Cameron had dit ook gewoon kunnen negeren.

horizon

Avatar

Frietgezicht "

Het is en blijft een film,net als mierenneukers die op TDKR zeiken om maar iets te kunnen vinden wat niet klopt maar als ze stripboeken van Batman lezen is het wel ok als er zat niet klopt."

Post vd dag.

tdkr>bb>tdk
Smiley face

thefanwithnoname

Avatar

horizon "Post vd dag.

tdkr>bb>tdk
Smiley face"


Wat heeft dat te maken met Titanic?

KeesjeNL

Avatar

Plank of raft, volgens mij is het nog altijd een deur waarop Rose ligt in het waterSmiley face.

“It’s interesting, cause I think MythBusters is gonna tackle this problem, and I’m gonna help them do it, actually. We’re gonna put it to rest,”

Geweldig nieuws, ik vind Mythbusters een hele leuke show:E! Misschien heeft Cameron de betreffende deur nog ergens in een depot liggen, en kunnen de Mythbusters deze namaken van echt hout met precies de juiste dikte, afmetingen en houtsoort;).

ghossler

Avatar

Oke... dit d8 ik btw wel toen ik de film zag en ik wil de beste man best geloven... maar ander idee... waarom zocht hij niet naar een andere plank voor zichzelf dan?!?!!? ik geloof niet dat er maar 1 raft was... daar om een persoon uit het water te houden... ONZIN!

McMurphy

Avatar

ghossler "oke... dit d8 ik btw wel toen ik de film zag en ik wil de beste man best geloven... maar ander idee... waarom zocht hij niet naar een andere plank voor zichzelf dan?!?!!? ik geloof niet dat er maar 1 raft was... daar om een persoon uit het water te houden... ONZIN!"
afbeelding

Pete_027

Avatar

B@chelor "En dat die malloot van een Cameron er op in gaat ook. Na 15 jaar..."


:? De man verdedigt zijn werk. Wat is daar mis mee?

McGraig

Avatar

Waar maakt die Cameron zich toch druk over. Als je films maakt weet je dat je kritiek krijgt. Titanic barst van de fouten. Meest opvallenden: Billie Zane met hypermodern pistool en een bevroren maar toch zinkende Leo DiCaprio. Laat Jimmie Cameron nu maar eindelijk eens aan een film beginnen in plaats van narcistisch lullen over hoe geweldig hij is.

McGraig

Avatar

B@chelor "Ik niet in ieder geval. Waar een hoop mensen van wakker kunnen liggen. En dat die malloot van een Cameron er op in gaat ook. Na 15 jaar..."Inderdaad. Een scheet in de lucht

NieuwsFilm

meest populair