Bioscoop releases week 38

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Possession (2012)


'The Possession' gaat over Em. Het jonge meisje koopt een antieke doos, niet wetende dat binnen in het collectors item een Dibbuk, een kwaadaardige geest, leeft. Em raakt bezeten van haar artefact en de Dibbuk verslindt zijn menselijke slachtoffer. Samen met zijn ex-vrouw Stephanie probeert haar vader Clyde een manier te vinden om de vloek op hun kind de beëindigen.
Bekijk de afbeelding

Bait (2012)


Wanneer een supermarkt wordt geterroriseerd door een gestoorde bandiet, gebeurt er plots iets onvoorstelbaars. Het dorpje wordt opgeslokt door een monsterlijke tsunami en de supermarkt stroomt vol water. De overlevenden komen er al snel achter dat ze niet alleen zijn. Naast de kans om te verdrinken zit het gebouw namelijk vol met hongerige witte haaien.
Bekijk de afbeelding

Shadow Dancer (2012)


Een jonge Noord-Ierse moeder wordt gedwongen te kiezen tussen haar IRA-steunende familie en de Britse geheime dienst die haar probeert te rekruteren. Wanneer ze in Londen wordt gearresteerd, geven de autoriteiten haar een ultimatum: als ze niet meewerkt, wordt haar jonge zoon van haar afgenomen.
Bekijk de afbeelding

Simon (2011)

Regie: Lisa Ohlin

De film vertelt het epische verhaal van twee families, hun vriendschap en hun gedeelde lot in Zweden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Simon Larsson, die ondanks de oorlogsdreiging in het niet-bezette Zweden een geborgen jeugd heeft, ontdekt dat hij geadopteerd is en zijn vader een Duitse jood was. Na de oorlog gaat hij op zoek naar zijn achtergrond - een reis die hem tot de kern brengt van wat in het leven waardevol is.
Bekijk de afbeelding

Le voyage extraordinaire (2011)


Documentaire ter ere van de restauratie en heruitgave in kleur van Le Voyage dans la Lune (1902) van Georges Méliès. Le Voyage Extraordinaire kadert de film en vertelt zijn geschiedenis. Prominente figuren uit de filmwereld, zoals Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry, Tom Hanks, Hazanavicius en Costa-Gavras, vertellen over hun liefde voor Georges Méliès en geven hun visie op zijn werk.
Bekijk de afbeelding

Laurence Anyways (2012)


In de jaren negentig vertelt Laurence zijn vriendin Fred dat hij een vrouw wil worden. Ondanks de kans op slagen, ondanks zichzelf, gaan ze de strijd aan met de vooroordelen van hun vrienden, slagen ze de raad van familie in de wind en bieden ze het hoofd aan de fobieën van de maatschappij die zich tegen hen keert. Gedurende tien jaar, trachten ze deze verandering te overleven. Maar de tol die ze betalen is misschien wel hun liefde voor elkaar...
Bekijk de afbeelding

2 Days in New York (2012)


Marion leeft nu in New York samen met haar vriend Mingus, een radio journaliste, twee kinderen van hun vorige relaties en een kat. Het koppel is zeer verliefd! Marion werk nog altijd als fotograaf en is bezig met de voorbereiding van haar tentoonstelling. Naar aanleiding van deze tentoonstelling komen haar vader, haar zus en haar vriend (die eigenlijk de ex is van Marion en die helemaal niet was uitgenodigd) op bezoek. 2 days in New York is het verhaal van een cultuurshock maar vooral van clash tussen bijzonder persoonlijkheden tussen Mingus, de echte "newyorker", Marion die knettergek is, haar vader die geen woord Engels spreekt en haar zus die met freudiaanse problemen kampt,... no comment!



NieuwsFilm

meest populair