Blu-Ray Review: Men in Black 3 (3D)

Prima HD schijf van het 3e deel die de nare nasmaak van deel 2 gelukkig doet vergeten.

Bram de Groot 3 oktober 2012 15:28 in Blu-ray


Regie: Barry Sonnenfeld | Cast: Will Smith (Agent J), Tommy Lee Jones (Agent K), Josh Brolin (jonge Agent K), Jemaine Clement (Boris the Animal), Michael Stuhlbarg (Griffin), Emma Thompson (Agent O), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 24 mei 2012 | Retail release: 11 september 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Aantal Discs 1 x Blu-Ray, 1 x 3D Blu-Ray | Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment | EAN: 8712609655117 | FilmTotaal Recensie

Met een wereldwijde opbrengst van ruim $1 miljard kon het niet uitblijven dat er ooit een vervolg zou komen op de twee Men in Black films uit 1997 en 2002. De regisseur Barry Sonnenfeld, die ook de twee eerste delen voor zijn rekening naam, kreeg Will Smith en Tommy Lee Jones enige tijd geleden zover om nogmaals hun zwarte pak aan te trekken en hij gaf de franchise vers bloed door namen toe te voegen als Josh Brolin en Emma Thompson. Ondanks de nodige concurrentie aan de box office wist het wereldwijd uitstekend te presteren. Het meer dan redelijk ontvangen Men in Black 3 zette namelijk zo'n $624 miljoen om aan de bioscoopkaartjes. Deze opbrengst was vooral te danken aan de enorme omzet buiten de States, aangezien slechts 28.7% van deze omzet op de "thuismarkt" werd verdiend. In het geval van The Avengers staat dat percentage op 41,2%. Sinds enkele weken ligt er een rijkelijk gevulde 3D Blu-Ray van MIB 3 in het schap.

SYNOPSIS
In Men in Black 3 heeft J in zijn 15 jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner. Toch, als K's leven en de toekomst van de planeet in gevaar zijn, reist Agent J terug in de tijd om dingen recht te zetten. J ontdekt dat er geheimen aan het universum zijn die K hem nooit had verteld - geheimen die zichzelf onthullen wanneer hij samen werkt met de jonge Agent K om zijn partner, Men in Black en de toekomst van de mensen te redden.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Men in Black 3 of check de verschillende HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Men in Black 3 een prima 69%. De IMDb noteert een redelijke 7,0 bij ruim 89 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de sci-fi komedie met een 7,3 (Stem zelf!). FT recensent Thierry Verhoeven gaf 3 sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een onderbouwde reactie van FT bezoeker Tarkus: Na het mindere 2de deel is deze film wel weer beter, voor mij evenwaardig aan deel 1. Goede special effects en een goed verhaal. Ook de vertolkingen zijn goed, vooral die van Josh Brolin, die eigenlijk de moeilijke taak heeft om Tommy Lee Jones te imiteren in een film...
Het productiebudget van Men in Black 3 bedroeg circa $225 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Barry Sonnenfelds tiende bioscoopfilm circa $54,6 miljoen en eindigde op $179,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een uitstekende $624,0 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot $3,0 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray + 3D Blu-Ray uitgave van Men in Black 3. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een witte doorschijnende Blu-Ray keepkase. De vormgeving van de cover komt overeen met een van de filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Partners in Time: The Making of MIB 3 | Bloopers | "Back In Time" videoclip van Pitbull | Spot the Alien Game | The Evolution of Cool: Men In Black 1960's vs. Today | Keeping It Surreal: The FX of MIB 3 | Four scene investigations | Five progression reels |
Disc 2: 3D Blu-Ray | The Case Of Boris the Animal: The 3D Models of MIB 3 | Converting to 3D | Trailer The Amazing Spider-Man 3D
De 2 disc Blu-Ray uitgave van Men in Black 3 bevat zo'n 1,5 uur aan extra's. De meest fraaie 2D extra is "The Evolution Of Cool: MIB 1960' vs Today", waarin onder meer een schets wordt gegeven over hoe de retro jaren 60 uitstraling is gecreëerd. Andere aardige extra's zijn "Keeping It Surreal: The FX of MIB 3", over de visual effects, en de meer technische extra's "Scène Investigations" en "Progression Reels", die laten zien hoe bepaalde scenes tot stand zijn gekomen. Het snelle schietpelletje "Spot the Alien Game" is niet meer dan geinig. Op de 3D schijf staan twee 3D extra's, namelijk "The Case Of Boris the Animal: The 3D Models of MIB 3" en "Converting to 3D". Vooral de eerste is fraai gemaakt. Je kunt namelijk in 3D enkele apparaten van de MiB organisatie checken. Nice!

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Het beeld ziet er nagenoeg perfect uit. Het is scherp, mooi van kleur en ook de details blijven overeind tijdens de donkere scènes. De High Def onthult de soms de iets mindere visual effects, die over het algemeen prima in elkaar zitten. De 3D versie is nog best redelijk voor een een post-conversie en was door bepaalde diepte, maar door ook juist een aantal "ouderwetse" 3D scènes waarbij objecten op je afkomen, erg vermakelijk. Of het nodig is? Nou nee, niet echt. De DTS-HD audiotrack is ook nagenoeg perfect. De surroundkanalen worden goed ingezet. Al met al een schijf die waarschijnlijk wel een paar weken wordt ingezet ter promotie van de Sony 3D schermen bij je plaatselijke dealer.

CONCLUSIE
Men in Black 3 doet het uiterst matige tweede deel gelukkig een beetje vergeten. Het weet zelfs bijna de charme van het onverwacht vermakelijke eerste deel te evenaren. Uiteraard zit acteur Will Smith de rol van Agent J gegoten en ook Josh Brolin is een vermakelijke toevoeging aan de franchise, die hoogstwaarschijnlijk snel wordt aangevuld met een vierde deel.
De dubbel disc 3D Blu-Ray van Men in Black 3 is keurig. Het beeld en geluid zijn top en de extra's meer dan fraai. Dit vooral omdat er ook 3D extra's zijn terug te vinden op de 3D Blu-Ray. Dit is iets dat nog niet zo vaak te zien is geweest bij 3D uitgaven.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc 3D Blu-Ray uitgave van Men in Black 3 zijn er een 1 disc Blu-Ray en een 1 disc Dvd versies verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm