Vetiver, lavendel en appeltjes: de geheime ingrediënten van 'James Bond 007'

Oké, dus dit is de échte gadget van de vrouwenverslindende geheimagent...

Met de komst van de 23e James Bond film Skyfall is 007 op dit moment niet uit het straatbeeld weg te slaan. Naast reclames van Coca Cola, Heineken en Sony Xperia, de onlangs verschenen titelsong "Skyfall" van Adele, een flinke reeks Bond boeken (zoals deze) en de luxe "Bond 50" Dvd/Blu-Ray verzamelboxen is ook het luchtje "James Bond 007" verschenen. Het is een soort cadeautje voor 's werelds bekendste geheimagent, die dit jaar Abraham ziet. Van Procter & Gamble kreeg FilmTotaal een exemplaar met 75 ml James Bond 007 fragrance opgestuurd. Een snelle test wijst uit of het luchtje daadwerkelijk “The most dangerously sophisticated fragrance in the world” is, zoals GQ Magazine eerder beweerde.

Gelijk maar de vraag: riekt het ook een beetje lekker? Waar je mogelijk een stoere (stinkende) mannengeur zou verwachten, blijkt het juist een zeer beheerst luchtje. Niet te overheersend, zelf een beetje zomers. Na het sluiten van de ogen en een beheerste teug van James Bond 007 gaan de gedachten naar een prachtig wit strand en een "Shaken, not stirred" Martini in hand bereik, terwijl het uitzicht met de seconde mooier wordt als Ursula Andress, Halle Berry en de nieuwe Bond girl Bérénice Marlohe in slowmotion uit de zee komen lopen... Als de ogen weer geopend zijn, wijst een vluchtig webonderzoekje uit dat de op hol geslagen fantasie is aangewakkerd door onder meer vetiver (een soort gras), lavendel en appel. Mensen met een goed ontwikkeld reukorgaan ruiken het waarschijnlijk nu al, of niet? Hieronder in ieder geval het flesje, in vol ornaat:


Maakt het luchtje je ook een echte vrouwenverslindende geheimagent? Nou eeuuhh nee, waarschijnlijk niet. Dat is ook niet erg, want dat ben je uiteraard al (grotendeels). Het flesje doet echter wel een beetje als een Bond gadget aan. De vaporizer van de eau de toilette wordt namelijk niet verscholen onder een doodnormale dop, maar achter een soort draaimechanisme (zie video). Hoe gaaf is dat? Uiterst vernuftig bedacht door de "Q" van P&G! Maar hooo, nu niet te veel credits. Het Libello systeempje is namelijk lang niet zo cool als Bonds Lotus Esprit S1 uit 1977.

Anyhow, het ruikt op zich best lekker en het is ook nog eens een echt luchtje, dus geen goedkoop AXE luchtje. Een James Bond word je er helaas niet van. Het klinkt echter wel leuk aan de bar: "Goh, wat ruik je lekker. Wat voor luchtje heb je op?"... "Bond, James Bond." Reken maar dat je "dangerously sophisticated" overkomt..!

NieuwsFilm

meest populair