DVD releases week 41

Een flinke waslijst van films met een aantal toppers!

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Dark Shadows (2012)

Regie: Tim Burton

1752. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.
Bekijk de afbeelding

The Lucky One (2012)


The Lucky One gaat over de Amerikaanse marinier Marine Logan Thibault die tijdens zijn missie in Irak een foto vindt van een jonge vrouw. Eenmaal terug in de States gaat hij opzoek naar de vrouw die Elizabeth heet.
Bekijk de afbeelding

Iron Sky (2012)


Ver weg, op de schaduwzijde van de maan, wonen de allerlaatste nazi's. Hun nieuwe Führer Wolfgang Kortzfleisch maakt al sinds 1945 plannen om de aarde te veroveren. Renate Richter, de hoogblonde verloofde van Kortzfleisch' opvolger Klaus Adler, bereidt de raszuivere nazi-kindertjes voor op hun toekomst als overheersers. Hun enige probleem is... de raket die ze naar de aarde moet brengen doet het niet. Helaas brengt een klein object in de bagage van de Amerikaanse astronaut James Washington daar verandering in. En dus klinkt het: Antreten! Operation Iron Sky, forwärts!
Bekijk de afbeelding

The Raven (2012)


In de fictieve biopic The Raven, genoemd naar een bekend werk van Edgar Allan Poe, is halverwege de negentiende eeuw een seriemoordenaar actief die de verhalen van de schrijver probeert te kopiëren. Poe wordt hier vertolkt door John Cusack die hem neerzet als een worstelend schrijver, platzak en veelal bezopen, die niet echt zijn best doet om vrienden te maken bij zijn uitgever of zijn vakgenoten. De politie roept hem op het matje, maar heeft daarna wel de hulp van Poe nodig om de dader op te sporen. Hij kent immers zijn eigen werk het beste.
Bekijk de afbeelding

The Vow (2012)


Een man (Channing Tatum) probeert de liefde van zijn vrouw (Rachel McAdams) terug te winnen. Deze herinnert zich namelijk helemaal niets meer van haar leven nadat ze een ernstig ongeluk heeft gehad. Scott Speedman, een voormalige vlam van McAdams, maakt het allemaal nog moeilijker voor het echtpaar.
Bekijk de afbeelding

The Raid (2011)


The Raid speelt zich diep in de sloppenwijken van Jakarta af, in een appartementencomplex waar enkele van de werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters wonen. Tot nu toe werd het gebouw altijd beschouwd als onneembaar en met rust gelaten. Daar komt verandering in als een eliteteam van agenten de opdracht krijgt de beruchte drugsbaron die het complex beheerst uit te schakelen. Die bivakkeert op de dertigste verdieping van het gebouw, maar op de zesde komt het team er al achter dat de missie hopeloos is. Helaas is er geen weg terug en is de enige mogelijkheid die ze nog hebben de overige vierentwintig verdiepingen omhoog te gaan, om hun doelwit alsnog uit te schakelen.
Bekijk de afbeelding

La Fille du Puisatier (2011)


1939. Patricia, de oudste dochter van putdelver Pascal Amoretti, wordt verliefd op piloot Jacques Mazel. Wanneer de oorlog uitbreekt vertrekt Jacques naar het front zonder te weten dat Patricia een kind van hem verwacht. De ouders van de piloot weigeren echter het kind te erkennen. Haar eigen vader moet niets meer van haar weten en verstoot haar. Tot overmaat van ramp verneemt ze dat de piloot gesneuveld is. Zal de wapenstilstand haar situatie veranderen?
Bekijk de afbeelding

Sinterklaas en het raadsel van 5 december (2011)


De Pieten lopen op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de kadootjes te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis. Wanneer Sinterklaas druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta en Mevrouw Dakjes een stel Pietjes het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel (Ralf Mackenbach), die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben. Pakjesavond nadert en voor de Pieten en Sinterklaas wordt het een race tegen de klok om op tijd een oplossing te vinden en Pakjesavond te redden.
Bekijk de afbeelding

Headhunters (2011)


Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z'n stand. Om z'n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z'n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z'n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z'n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.
Bekijk de afbeelding

Swchwrm (2012)


V. Swchwrm, negen jaar, wil schrijver worden. Niet 'zomaar' een schrijver, maar een Schrijver van Boeken Waar Mensen van Omvallen. Dat doet hij in het geheim, alleen zijn grootvader weet het. En de koningin natuurlijk. Want zij weet alles. En ze kent al haar onderdanen. "Alleen de eerste zin, die alles zegt, die heb ik nog niet gevonden," aldus Swchwrm, schrijver en hoofdpersonage van de familiefilm 'Mijn avonturen door V. Swchwrm'.
Bekijk de afbeelding

Wavumba (2012)

Cast: --

Op zoek naar de realiteit achter de herinneringen die de filmmaker heeft aan zijn jeugd in Kenia, laat hij zich door een oude visser opnieuw meevoeren naar een wereld waar fantasie, dromen, geloof en werkelijkheid zich niet van elkaar laten onderscheiden.
Bekijk de afbeelding

Kauwboy (2012)


De tienjarige Jojo neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt 'm voor zijn vader Ronald verborgen, want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.
Bekijk de afbeelding

SuperClásico (2011)


Eigenlijk alles in het leven van wijnhandelaar Christian is mislukt. Zijn zaak is zo goed als failliet en zijn vrouw Anna is weg. Terwijl Anna zich in Argentinië met sexy voetballers vermaakt, besluit Christian in actie te komen. Hij reist met zijn zestienjarige zoon naar Argentinië, zogenaamd omdat Anne de scheidingspapieren moet tekenen, maar eigenlijk toch echt om zijn vrouw terug te winnen.
Bekijk de afbeelding

Chernobyl Diaries (2012)


Een groep tieners die raakt tijdens het EK 2012 verdwaald in de Oekraïne. Al snel blijkt dat ze niet de enige zijn in het gebied, het landschap rondom Chernobyl waar in de jaren '80 de grootste kernramp uit de geschiedenis plaats vond.
Bekijk de afbeelding

Het Monster van Parijs (2011)


"Un monstre à Paris" ("a monster in Paris") speelt zich af in 1910 te Parijs. Een monster zaait paniek in de stad, en de 2 helden van de film Raoul (een uitvinder) en Emile (een verlegen filmoperateur) gaan het monster tegemoet om het te vangen. In hun queeste komen ze tal van unieke personages tegen, waaronder een excentrieke geleerde vergezeld door een aap.
Bekijk de afbeelding

The Chameleon (2010)


Wanneer de tiener Nicholas Barclay (Grondin) na drie jaar vermist geweest te zijn, plotseling weer opduikt, wordt hij door z'n zus met open armen en tranende ogen verwelkomd. Zijn moeder (Barkin) neemt zijn hand zonder hem ook maar aan te kijken. Maar niemand vraagt zich af of hij wel is wie hij beweert te zijn, behalve een no-nonsense FBI-agente, Nancy (Janssen). Zij heeft al snel door dat de puzzelstukjes niet passen en achterhaalt de waarheid: Nicholas Barclay is een bedrieger. Maar waarom weigeren de Barclays zo halsstarrig om de FBI tests te laten uitvoeren die zijn identiteit kunnen bevestigen? Wie is deze bedrieger?
Bekijk de afbeelding

Eden (2012)


In 1994 gaat de Koreaans-Amerikaanse tiener Hyun Jae naar een bar in New Mexico waar een knappe jongeman, die zich voordoet als brandweerman, haar een lift naar huis aanbiedt. Hierna wordt ze ontvoerd en naar Las Vegas gesmokkeld waar ze wordt opgesloten en voor twee jaar als seksslavin wordt ingezet. Tijdens haar gevangenschap weet Hyun Jae (door haar ontvoerders ook wel Eden genoemd) te overleven door gestaag macht en invloed af te dwingen binnen de organisatie van haar ontvoerders. Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Chong Kim.
Bekijk de afbeelding

SeeFood (2011)


De kleine bamboehaai Pup en Julius, een witpunthaai, leven in de oceaan in de buurt van een rif. Als dieven grote hoeveelheden kuit stelen uit datzelfde rif, gaan Pup en Julius op weg om hun broertjes en zusjes te redden. Met behulp van een mechanisch vissenpak slagen ze er in om de dieven op te sporen en zelfs te achtervolgen over de grenzen van het water, tot op het land.
Bekijk de afbeelding

Noi credevamo (2010)


Drie jongens uit Zuid-Italië sluiten zich aan bij het Giovane Italia (politieke beweging die de eenheid van Italië nastreefde) van Guiseppe Mazzini tengevolge van de wrede onderdrukking van de Bourbons na de rellen in 1828. Gedurende vier voorvallen die samenvallen met evenzoveel duistere pagina's van de Risorgimento (algemene term gebruikt voor het streven naar een Italiaanse staatkundige eenheid) worden de levens van Domenico, Angelo en Salvatore op tragische wijze getekend door hun revolutionaire en samenzweerderige missie. Ze worden heen en weer geslingerd tussen deugdzaamheid en moordzucht, de bereidheid tot opoffering en angst, opsluiting en illegaliteit, vluchtige idealen en politieke ontgoochelingen.
Bekijk de afbeelding

Groupies bleiben nicht zum Frühstück (2010)


'Groupies blijven niet tot het ontbijt' vertelt het verhaal van de 17-jarige Lila, die halsoverkop verliefd wordt, niet wetende dat haar geliefde Chriz, een topster is van een trendy Duitse band. Er ontwikkelt zich een turbulente en romantische verwarring, vol humor en charme.
Bekijk de afbeelding

Joven y alocada (2012)


Daniela is een tengere, knappe tiener die opgroeit binnen een strikt gelovig, goed bemiddeld gezin in Santiago, Chili. De 17-jarige ondervindt dat haar seksuele driften nauwelijks verenigbaar zijn met de regels binnen de religie. Ze vindt een uitlaatklep door te bloggen en komt op die manier in contact met tieners met dezelfde problemen.



NieuwsFilm

meest populair