'Chronicle 2' wordt meer van hetzelfde

Hoewel er voor de sequel een sterk en origineel script klaar ligt, willen ze bij Fox geen enkel risico nemen.

In maart kwam het nieuws naar buiten dat er was begonnen met de eerste voorbereidingen op de beoogde sequel op Chronicle. Max Landis, de scenarist van Josh Tranks film, zou zijn begonnen aan het script voor Chronicle 2. Het was ook al bekend dat Trank niet zal terugkeren aangezien hij zich liever bezighoudt met originele projecten.

Een goede keuze van Trank, zo blijkt. Het is namelijk zo dat het scenario van Landis door 20th Century Fox is afgewezen omdat het teveel zou afwijken van de eerste film. John Landis, de regisseur van o.a. An American Werewolf in London en daarnaast de vader van Max, zei het volgende tegenover The Playlist.

Max wrote a sequel and it’s amazing… and the studio read it and said, ‘We want ‘Chronicle’ again!’ And he said, ‘No, this is the sequel, it’s the evolution, and they said ‘No, we want that movie again!’ So it’s difficult, we’re dealing with a difficult business.’

Misschien is vader Landis wel niet geheel objectief omdat het over het script van zijn zoon gaat, maar het zou ook zomaar kunnen dat ze bij Fox totaal niet willen afwijken van de succesvolle eerste film. Het gaat natuurlijk om een potentiële, lucratieve franchise en dit ziet de studio liever niet in rook opgaan.

Chronicle volgt drie tieners die een ongelofelijke ontdekking doen. Ze blijken namelijk superkrachten te hebben. Terwijl ze leren hun krachten te gebruiken, beginnen hun levens vreemde wendingen te nemen en nemen hun duistere kanten het over. De hoofdrollen worden gespeeld door Dane DeHaan, Michael B. Jordan en Alex Russell.



NieuwsFilm

meest populair