Chronicle (2012)

What are you capable of?

Niet de topper waar velen op hoopten, wel een lekker tussendoortje.
play

6,9 details

  • 84 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigd Koninkrijk

Drie vrienden doen een waanzinnige ontdekking, waardoor ze krachten ontwikkelen waar ze nooit van hadden durven dromen. Terwijl ze leren de nieuwe krachten te beheersen en deze met name gebruiken voor eigen belang, verliezen ze de grip op hun leven. Hierbij komen de duistere kanten van hun karakters langzamerhand naar boven.

Regie
Josh Trank
Cast
Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Michael Kelly, Alex Russell, Ashley Hinshaw, Adrian Collins, Armand Aucamp, Luke Tyler, Bo Petersen, Anna Wood, Lynita Crofford, Crystal-Donna Roberts, Nicole Bailey, Grant Powell, Rudi Malcolm.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 145.000.000
Release
02.02.2012
Release NL
15.03.2012
Release DVD
17.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Trank | Cast: Dane DeHaan (Andrew Detmer), Alex Russell (Matt Garetty), Michael B. Jordan (Steve Montgomery), Michael Kelly (Richard Detmer), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2012

Chronicle is een zogenaamde ‘foundfootagefilm’, een film waarin de schijn wordt opgehouden dat deze volledig is opgenomen door personages binnen de filmwereld. Hij maakt hiermee deel uit van een trend die de laatste jaren een groot aantal verschijningsvormen heeft gezien. In 1999 blies The Blair Witch Project het subgenre, dat slechts marginaal bestond (denk aan het controversiële Cannibal Holocaust uit 1980, waarin het stijlmiddel deels - en mogelijk voor het eerst - werd toegepast), nieuw leven in. Sindsdien heeft het zich sterk ontwikkeld met hoogtepunten als [REC], Cloverfield en The Troll Hunter. Talrijk zijn echter ook de voorbeelden van mislukte pogingen, waarbij te makkelijk gedacht is over de mogelijkheden van deze wijze van film maken. Zwakke cinematografie en minieme plots worden verbloemd onder een sluier van hippe, schokkerige cameravoering. Chronicle doet een dappere poging dit te vermijden, maar laat te veel steken vallen om de top te bereiken.

Drie scholieren, Andrew, Matt en Steve, ontdekken een bizarre ondergrondse constructie die ertoe leidt dat ze superkrachten ontwikkelen. Andrew registreert alles met zijn camera en legt vast hoe hun krachten steeds sterker worden, de mogelijkheden groter en hun onderlinge band hechter. Met de toenemende kracht toont zich echter ook de keerzijde van wat in eerste instantie de beste ontdekking van hun leven leek: machtswellust. De problemen die als gevolg hiervan ontstaan, stapelen zich in hoog tempo op en test de sterke band tussen het drietal tot het uiterste.

alle artikelen (13)

Chronicle Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Leuke verrassende film en zeker met het best lage budget dat ze kregen. Je merkt wel dat er daardoor......"

MRDammann

"...Leuk idee, maar ontzettend slecht uitgewerkt. Verder wel leuk om naar te kijken...."

jaime91

"...[quote=Banned]Chronicle is degelijk onderhouden Found Footage film. Het hoofdpersonage is goed gebra......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Chronicle

acties