DVD releases week 42

Ook deze week weer heel veel nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Kinatay (2009)


Een film over de ontvoering, afranseling, verminking en verkrachting van een Filippijnse drugshoer die uiteindelijk in mootjes wordt gehakt en bij het grof vuil wordt gegooid.
Bekijk de afbeelding

Korkoro (2009)


Tijdens de Tweede Wereldoorlog reist een zigeunerfamilie door Frankrijk, samen met de kleine Claude, een weeskind. Aangekomen in een bekend stadje, vernemen zij dat er een nieuwe wet is die rondzwerven verbiedt. De burgemeester, Theodore, en de plaatselijke lerares proberen de familie te helpen, maar tevergeefs. Zij worden opgesloten in een gevangenkamp. Eenmaal ontsnapt krijgen ze een stuk vaste grond aangewezen, maar het is voor de zigeunerfamilie zeer moeilijk om te wennen aan een levensstijl op een vaste plek.
Bekijk de afbeelding

The Cold Light of Day (2012)


Een jonge Amerikaan blijft alleen achter als zijn familie wordt gekidnapped tijdens een vakantie in Spanje. Hij heeft slechts een paar uur de tijd om een verband te vinden tussen hun verdwijning en een geheim van zijn vader.
Bekijk de afbeelding

Lola (2009)


Twee oudere dames dragen de gevolgen van een misdaad waar hun kleinzoons bij betrokken zijn. De een is de dader, de ander de verdachte. Beiden proberen geld in te zamelen. De een voor de begrafenis, de ander voor de borg.
Bekijk de afbeelding

Snow White and the Huntsman (2012)


Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric, de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.
Bekijk de afbeelding

The Sitter (2011)


Het verhaal volgt een luie student die besluit om op te passen bij twee kinderen uit de buurt. Uiteraard loopt die volledig uit de hand.
Bekijk de afbeelding

Once Upon a Time in Anatolia (2011)


Een groep mannen is in de Anatolische woestijn op zoek naar een lijk.
Bekijk de afbeelding

Elena (2011)


Elena is een dienstbare huisvrouw en getrouwd met de koude, afstandelijke Vladimir. Als Vladimir een hartaanval krijgt en in het ziekenhuis belandt, neemt hij een ingrijpende beslissing inzake zijn nalatenschap.
Bekijk de afbeelding

Friends with Kids (2011)


De film gaat over een vriendengroep die elkaar regelmatig zien. Twee van hen besluiten op een gegeven moment samen een kind te willen zonder daadwerkelijk een relatie te beginnen, omdat dat hun vriendschap zou kunnen verpesten. Dat zorgt natuurlijk voor veel complicaties.
Bekijk de afbeelding

Gozaran: Time Passing (2012)

Cast: --

De Iraanse componist Nader Mashayekhi wordt in 2005 gevraagd om het symfonieorkest van Teheran te leiden. Omdat de positie van westerse klassieke en hedendaagse muziek onder het islamitische regime in Iran niet erg sterk is, weet hij dat het een zware taak zal zijn. Maar hij gaat de uitdaging aan en vertrekt na jaren in Wenen te hebben gestudeerd, gewoond en gewerkt naar zijn geboorteland. Zoals hij zegt: "met een koffer met slechts één ding erin: mijn droom om in mijn thuisstad muziek te maken". Amper twee jaar later is hij weer terug, met in zijn koffer de brokstukken van zijn droom. Filmmaker Frank Scheffer volgt de gedreven componist bij repetities met de jonge musici in Teheran, wandelend door een desolaat woestijnlandschap en een verlaten dorp, op zoek naar inspiratie voor nieuwe composities en uitdagende uitvoeringen, en in Wenen terwijl hij terugkijkt op zijn tijd in Iran. Politieke verwikkelingen zijn alleen impliciet in de film verwerkt. De filmmaker kiest voor fraaie beelden in een contemplatieve sfeer, waarin de stem van Mashayekhi klinkt als een monoloog interieur. Hij kijkt terug op zijn leven en filosofeert over de betekenis van muziek en poëzie, en de onmogelijke, maar ongebroken liefde voor zijn geboorteland.
Bekijk de afbeelding

Tous Ensemble (2011)


Vijf goede vrienden op leeftijd, vijf verschillende karakters. Claude is een vrouwenliefhebber. Het koppel Annie en Jean zijn twee tegengestelden; hij is een politiek activist, zij houdt van het rijke conventionele leven. Dan is er nog de feministe Jean en Albert is onbezorgd en vol levenslust. Zij zijn vijf oude vrienden en hebben allen verschillende problemen met het ouder worden. De een ervaart dat zijn passie afneemt, de ander verbergt een ernstige ziekte. Weer een ander merkt niets van het feit dat zijn geheugen een loopje met hem neemt. De vijf hebben een goede oplossing om gezamenlijk de problemen van het ouder worden onder ogen te zien: samenwonen.
Bekijk de afbeelding

11 Flowers (2011)


Het is 1975, een jaar voor het einde van de Culturele Revolutie. De elfjarige Wang Han woont in een provincieplaatsje in het zuiden van China met zijn vader, moeder en zusje. Zijn vader, een acteur, moedigt hem aan om kunstschilder te worden zodat hij 'vrij kan leven'. Zijn strenge moeder maakt zich voortdurend zorgen om geld. Op school heeft Wang Han drie boezemvrienden: lange Weijun, mollige 'Luis' en kleine 'Muis'. Ze zijn allemaal verliefd op hun mooie klasgenootje Xie Juehong. Op een dag wordt Wang Han gevraagd de dagelijkse gymnastiekles te gaan leiden. Daar heeft hij echter een duur wit overhemd voor nodig. Met tegenzin gebruikt zijn moeder daarvoor hun waardevolle kledingcoupons. Als Wang Han op een dag zijn shirt wast in de rivier, wordt het afgepakt door een moordenaar op de vlucht. Tegelijk bang en gefascineerd beloven Wang Han en zijn vrienden om hem niet te verraden aan de politie.
Bekijk de afbeelding

The Way (2010)


Tom Avery, een oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht vanuit Frankrijk dat zijn zoon Daniel bij een storm in de Pyreneeën is overleden. Hoewel de relatie tussen hen nooit echt goed was, besluit Tom toch naar Frankrijk te reizen, waar hij ontdekt dat Daniel was begonnen met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Tom besluit zelf de route uit te lopen.
Bekijk de afbeelding

Tactical Force (2011)


Een training voor een SWAT-team van de politie van Los Angeles lijkt vreselijk mis te gaan wanneer ze het moeten opnemen tegen twee rivaliserende bendes. Ze zitten opgesloten in een verlaten hangar en hebben alleen maar losse flodders in hun geweren.
Bekijk de afbeelding

InSight (2011)


Kaitlyn, een eerste-hulp verpleegkundige, buigt zich over een jong slachtoffer van een steekpartij. Hierdoor wordt ze per ongeluk geëlektrocuteerd door de defibrillator die wordt gebruikt in een poging om de vrouw te redden. Bijna onmiddellijk begint Kaitlyn de herinneringen van het slachtoffer te ervaren. Ze wendt zich tot haar familie, vrienden en de politie maar niemand neemt haar serieus. Ze besluit dat ze zelf moet proberen om de misdaad op te lossen of het risico te lopen dat de angstaanjagende visioenen haar eigen leven op het spel zetten. Uiteindelijk neemt ze de zaak op met de rechercheur die op de zaak zit en baant zich een weg door het verleden van het slachtoffer om de wrede waarheid te ontdekken.
Bekijk de afbeelding

Demoted (2011)


Mike en Rodney zijn twee stafmedewerkers op een bandenfabriek. Hun werkgever, oud doch rechtvaardig, heeft een zwak voor ze. Na een nacht feesten, krijgen zij te horen dat de oude kerel door een hartaanval is overleden. Nu krijgen ze een nieuwe werkgever, Castro, een vreselijke man. Zij worden onmiddellijk gedegradeerd naar secretaresse afdeling. Om niet ontslagen te worden doen ze mee met alle activiteiten van de dames.
Bekijk de afbeelding

Not Suitable for Children (2012)


Jonah (Ryan Kwanten) organiseert elk weekend feesten in zijn vervallen woning. Zijn leven bestaat uit niets anders dan wilde nachten, seks, vrienden en af en toe wat slaap. Maar dan krijgt hij te horen dat hij nog slechts een maand vruchtbaar zal zijn, waardoor hij plots hele andere prioriteiten krijgt. Hij probeert zijn sperma in te vriezen, maar wanneer dit mislukt blijft hij slechts met drie weken van vruchtbaarheid zitten, en een brandend verlangen om vader te worden.
Bekijk de afbeelding

Let My People Go! (2011)


Iedereen weet dat Ruben Joods, homo, een onwaardige zoon, een vervelende broer, een teleurstellende geliefde, een duistere moordenaar, een onwillige dief en een half Finse, half Franse postbode is, maar Ruben zelf heeft er geen benul van. Hij komt op een kruispunt in zijn leven terecht, waarbij de Rode Zee zich als het ware voor hem opent, maar hij twijfelt: moet hij kiezen voor zijn 'eigen volk' of moet hij zijn hart volgen?
Bekijk de afbeelding

Mince alors! (2012)


Nina is jong, mooi en... rond. Helaas houdt haar man Gaspard van niets anders dan van zeer dunne vrouwen. En zeker nu zij naar Parijs zijn verhuisd voor het opzetten van hun ultra slanke badmodelijn. In een poging om hem opnieuw te verleiden, aanvaardt Nina met tegenzin het cadeau dat hij haar biedt: een programma om gewicht te verliezen in Brides-les-Bains, de laatste hoop voor de dikkerdjes die alles al geprobeerd hebben. Daar maakt ze kennis met de verleidelijke advocate Sophie uit Marseille en Emilie, moeder van een zeer 'uitgezette' familie, Thomas en Roxane. Al deze personen worden gedurende dit verblijf geconfronteerd met hun lichaam, wat stormen veroorzaakt en ervoor moet zorgen dat iedereen de juiste weg in het leven kan terugvinden.



NieuwsFilm

meest populair