Opnames 'Ghostbusters 3' in zomer 2013

Er komt eindelijk vaart in de productie.

Zou er dan eindelijk wat vaart komen in de productie van het door problemen geteisterde Ghostbusters 3? De langverwachte film werd eerder dit jaar in "suspended animation" geplaatst, maar die bleek niet van lange duur. Er werd een nieuwe schrijver aangetrokken om het scenario flink onder handen te nemen en nu blijkt dat men daar genoeg vertrouwen in heeft om aan het werk te gaan. Regisseur Ivan Reitman, hoofdrolspeler Dan Aykroyd en de studio bereiden zich erop voor om volgende zomer de opnames te laten beginnen.

Mocht je nu denken: ik geloof er niets van, dan kunnen we dat begrijpen. Er zijn zoveel hoopvolle berichten geweest die uiteindelijk niet uit bleken te komen, dat op het eerste gezicht ook dit bericht met een korreltje zout genomen kan worden. Maar, één klein detail maakt dat eigenlijk niet waar, en maakt dat het zeer waarschijnlijk is dat de film er zal komen. En dat de opnames daadwerkelijk in de zomer van 2013 plaatsvinden.

Dit omdat het nieuws naar voren kwam in een bericht van Deadline, waarin geschreven werd over Reitmans aankomende project Draft Day, waarin Kevin Costner de hoofdrol zou spelen. De productie daarvan is echter tijdelijk stopgezet, omdat er dan niet genoeg tijd zou zijn voor Ghostbusters 3.

Als alles volgens plan gaat, lijkt het erop dat Ghostbusters 3 in 2014 uit zou komen. Dat is nog een goed jaar ook, want dan wordt tevens de dertigste verjaardag gevierd van de eerste Ghostbusters-film.

Etan Cohen schrijft het scenario van de film, en Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson zullen hun rollen opnieuw spelen. Bill Murray, die het project jarenlang opgehouden heeft, zal niet terugkeren.



NieuwsFilm

meest populair