Ghostbusters

Ghostbusters (2016)

Answer the call

Geloof niet alles wat je op internet leest (behalve op FilmTotaal dan): deze reboot met een flinke dosis oestrogenen is vermakelijk en lekker gevat. Niks mis mee dus.
play

6,0 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Australië
116 Min Verenigde Staten

Een groep nieuwe Ghostbusters moet New York zien te redden, als blijkt dat iemand een apparaat bouwt waardoor de paranormale activiteit in de stad explosief toeneemt.

Alt titel
Ghostbusters 3
Regie
Paul Feig
Cast
Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver, Andy Garcia, Annie Potts, Melissa McCarthy, Toby Huss, Leslie Jones, Matt Walsh, Michael Kenneth Williams, Kristen Wiig, Nathan Corddry, Chris Hemsworth, Kate McKinnon, Cecily Strong, Ernie Hudson, Elizabeth Perkins, Karan Soni, Charles Dance, Ed Begley Jr., Dave Allen, Bess Rous, Zach Woods, Katie Dippold, Neil Casey, John Milhiser, Ben Harris, Steve Higgins, Ben Harris.
Release
15.07.2016
Release NL
14.07.2016
Release DVD
07.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Cast: Melissa McCarthy (Abby Yates), Kristen Wiig (Erin Gilbert), Kate McKinnon (Jillian Holtzmann), Leslie Jones (Patty Tolan), Chris Hemsworth (Kevin), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2016

Filmjournalistiek is bij voorbaat een subjectieve baan, maar om deze eervolle taak nog een beetje onbevooroordeeld uit te kunnen voeren moet je een aantal zaken zo veel mogelijk proberen te mijden. Trailers bijvoorbeeld, die tegenwoordig haast een samenvatting van de film zijn, zoals je vroeger voor je mondeling Nederlands de samenvatting las. Ook moet je recensies van anderen niet lezen en eigenlijk ook niet al te veel collega’s na afloop van de voorstelling spreken, want je gaat elkaar dan toch vaak napraten. En IMDb is perfect als encyclopedie, maar altijd achteraf. Zo kan het namelijk gebeuren dat na afloop van een vermakelijke twee uur Ghostbusters ik het niet kon laten de score op IMDb te bekijken. Op het moment van schrijven was deze 3,5 met ruim 3.400 stemmen (en dit is gedurende de dag alweer twee keer naar beneden bijgesteld). Nu weten we allemaal dat fanboys een film aanvankelijk ophemelen en in het geval van deze reboot is het omgekeerde aan de hand, Ghostbusters met vrouwen, hoe durven ze!? Als je het nog niet wist moet je de scores op de filmdatabase niet al te serieus nemen. De release is op twee Europese landen na pas later deze week dus hoeveel van deze 3.400 hebben ook daadwerkelijk hun mening kunnen baseren op een bioscoopbezoek?

"Een rip-off’ van het origineel," blaat een van de weinige ongefundeerde en vooral onjuiste commentaren (tja, je gaat dan toch doorlezen). Bij het zien van de eerste beelden van Ghostbusters met vrouwen was de kritiek niet van de lucht. Regisseur Feig heeft nooit getracht een remake uit de grond te stampen en ook niet om de twee classics uit de jaren tachtig van de vorige eeuw te imiteren. Anno 2016 hebben Venkman, Stantz, Spengler en Zeddemore helemaal nooit bestaan. Bill Murray speelt zelfs een klein rolletje als sceptische wetenschapper die helemaal niets gelooft van verhalen over het bestaan van spoken. De Ghostbusters die we kennen uit 1984 en 1989 maken in Feigs universum geen deel uit van de popcultuur en de brandweerkazerne aan 14 North Moore Street in New York heeft al die tijd gewoon leeg gestaan. Natuurkundige Erin Gilbert probeert een serieuze carrière op te starten aan een prestigieuze universiteit en wil dan ook niet herinnerd worden aan het boek over geesten dat ze met middelbareschoolvriendin Abby Yates schreef. Als hun geesteskind (woordspeling bewust) opeens overal op internet opduikt probeert Erin de schade te beperken en stapt op Abby af. Het blijkt dat Abby de zaken nog steeds zeer serieus neemt en met vriendin Jillian Holtzmann (de techneut van het stel) nog steeds hoopt een spook te zien. Als er een melding komt van een spookhuis elders in de stad stormt het drietal er ruziënd op af.

alle artikelen (119)

Ghostbusters Nieuwsberichten