Johnny Depp in supergeheime sci-fi 'Transcendence'

Christopher Nolan zal gaan produceren, terwijl zijn vaste cinematograaf Wally Pfister voor het eerst op de regisseursstoel plaatsneemt.

Het is al een tijdje bekend dat Wally Pfister, de vaste cinematograaf van Christopher Nolan, zijn regiedebuut zal gaan maken met een supergeheim project. Nolan en zijn vrouw Emma Thomas zullen produceren, terwijl het script afkomstig is van Jack Paglen. Het betreft een grootschalige sciencefictionfilm die zich af zal spelen in het heden.

Nu weten we dat de film Transcendence zal gaan heten en dat Johhny Depp waarschijnlijk de hoofdrol voor zijn rekening neemt. De acteur wordt grof betaald voor de klus: 20 miljoen dollar plus 15 procent van de inkomsten. De film, die in één zin wordt genoemd met films als 2001: A Space Odissey en Inception, gaat over een man (Depp) die een kwaadaardige computer maakt. Dan wordt hij door de computer opgezogen.

Ook Noomi Rapace, James McAvoy, Tobey Maguire en Christoph Waltz worden genoemd voor rollen. De opnames gaan begin volgend jaar van start.



NieuwsFilm

meest populair