DVD releases week 43

Met deze week o.a '21 Jump Street' en 'On The Road'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD.

Bekijk de afbeelding

21 Jump Street (2012)


'21 Jump Street' draait om een unieke undercoverafdeling van de politie, die uit agenten bestaat die middelbare scholieren spelen met als doel drugsbendes op te rollen. Nieuwste leden van het team zijn Schmidt en Jenko, twee groentjes die elkaar nog van de middelbare school kennen. Daar waren ze elkaars tegenpolen; nu zijn ze beste vrienden geworden. Ze hebben echter net hun eerste arrestatie verprutst. Om nog wat van hun politiecarrière te maken krijgen ze een laatste kans: undercover gaan als scholieren op Sagan High, om daar te ontdekken wie verantwoordelijk is voor het verkopen van de populaire maar gevaarlijke nieuwe drug H.F.S. (Holy Fucking Shit). Hierbij moeten ze zich wel aan een aantal strenge regels houden: geen drank en drugs aan scholieren verstrekken, en geen relaties met ze aangaan. Zal dat ze lukken? En kunnen ze succesvol undercover blijven?
Bekijk de afbeelding

Bennie Stout (2011)


Nederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet hij in de zak mee naar Spanje...
Bekijk de afbeelding

On The Road (2012)


Na de dood van zijn vader ontmoet Paradise, een jongen uit New York die schrijver wil worden, Dean Moriarty, een wilde, charismatische ex-gevangene. Ze kunnen het gelijk goed met elkaar vinden en Sam besluit Dean te vergezellen op een reis die hun beide levens verandert.
Bekijk de afbeelding

Jackie (2012)


De tweeling Sofie en Daan is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.
Bekijk de afbeelding

L'hiver dernier (2011)

Regie: John Shank

'Dit land heeft me zo veel gegeven', verklaart Johann, een koppige jonge boer die in een afgelegen streek in Frankrijk de traditie van zijn vader en diens voorvaderen voortzet. Hij voelt zich sterk verbonden met de aarde, de dieren en de andere inwoners van deze kleine gemeenschap. Af en toe slaapt hij bij een vriendin, en soms zoekt hij zijn zus op die in een inrichting verblijft. Hij is zo sterk geworteld dat hij als enige van de boerencoöperatie weigert mee te buigen met de economische tegenwind. Maar als de winter nadert, zal een nieuwe tragedie zijn laatste houvast wegslaan en Johann tot een radicale keus dwingen.
Bekijk de afbeelding

Brammetje Baas (2012)


Brammetje denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.
Bekijk de afbeelding

Plop wordt kabouterkoning (2012)


Kabouter Plop is naar het koninklijk paleis vertrokken om zijn plopkoeken aan te bieden aan de koning. Hij probeert zo de hofleverancier te worden. Op weg naar het paleis krijgt Plop gezelschap van Klus, die een bezoek aan het paleis voor geen goud wil missen. Aangekomen bij het paleis blijkt dat de koning er niet meer is. De kabouters wachten op de komst van de nieuwe koning, een kabouterprins. Ze zien Plop per ongeluk aan voor de troonopvolger. Voordat hij het goed en wel beseft, zit Plop op de troon als de nieuwe koning. Klus vindt het allemaal geweldig. Zeker wanneer hij samen met Kwebbel en Lui zijn intrek mag nemen in het paleis en ze bediend worden door lakeien. Maar Plop maakt zich zorgen. Want waar is de echte kabouterprins gebleven?



NieuwsFilm

meest populair