Warner Bros. wil vervolg op 'Casablanca'

Oud script weet de filmstudio toch weer te boeien.


Al jarenlang zwerven er in Hollywood ideeën rond om een sequel op de filmklassieker Casablanca (1942) van regisseur Michael Curtiz. Met name een script van de originele scenario-schrijver Howard Koch zou lange tijd kans hebben gemaakt om verfilmd te worden. Filmstudio Warner Bros. trok echter in 1989 de stekker uit de sequel, die de klassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart moest opvolgen. In een artikel van de New York Post wordt beweerd dat Warner Bros. nu opnieuw interesse heeft dit vervolg.

Het verhaal van de sequel zou zo'n 20 jaar na Casablanca afspelen. Een door Rick (Bogart) en Ilsa (Bergman) geadopteerd kind, met de naam Richard, zou in de sequel afreizen naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over zijn echte vader. Uiteindelijk zou hij verliefd raken op een Arabische vrouw en zet hij zich in om oud-Nazi's op te sporen.

In het artikel zegt de journalist en filmhistoricus Aljean Harmetz: “There really are not many solid 20-year-old actors. Certainly not Robert Pattinson, though maybe that guy who’s popping up everywhere, Joseph Gordon-Levitt Ook Stephen Bogart, de zoon van Humphrey Bogart, heeft zijn bedenkingen bij een sequel: “If they want to make a movie about intrigue in North Africa, that’s fine, but bringing the specter of one of the greatest movies of all time into it makes it just another feeble attempt at Casablanca 2. There are certain films, like The Wizard of Oz, Gone With the Wind and, of course, Casablanca that need to stay as pristine and perfect as they are.’’

Het 70 jaar oude Casablanca wordt gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Het won in 1944 de Oscars voor Beste Film, Beste Regie en Beste Script. De trailer:


NieuwsFilm

meest populair