Joaquin Phoenix speelt Johnny Cash

Joaquin Phoenix gaat de legendarische countryzanger Johnny Cash spelen in 'Walk the Line'. De film volgt Cash's leven van zijn jeugd op een katoenboerderij in Arkansas, tot zijn eerste muzikale successen in Memphis. Ook de problemen die hij als superster in de jaren zestig had, zullen worden belicht. De opnames starten waarschijnlijk in juni.

Cash overleed afgelopen september op 71-jarige leeftijd, enkele maanden na zijn vrouw June Carter Cash. De voorbereidingen op 'Walk the Line', een verwijzing naar zijn hit 'I Walk the Line' uit 1956, waren al in gang voor zijn dood. De zanger had zijn goedkeuring aan het project van regisseur James Mangold gegeven.

Website IMDB maakte in oktober melding van geruchten dat Phoenix in de film zelf de nummers van de 'Man in Black' zou gaan zingen. Of dit echt zo is, is niet duidelijk. Wel staat vast dat 'Legally Blonde'-actrice Reese Witherspoon de rol van zijn vrouw op zich zal nemen.

Joaquin Phoenix speelde eerder in onder meer 'Signs', 'Gladiator' en 'To Die For'. Wanneer 'Walk the Line' in première gaat, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair