Blu-ray

Blu-Ray Review: La Piel Que Habito

Met 'The Skin I Live In' levert de Spaanse topregisseur wederom een prachtige en interessante film af.

door Bram de Groot op 24.11.2012 om 14:47 in Blu-ray


Regie: Pedro Almodóvar | Cast: Antonio Banderas (Robert Ledgard), Elena Anaya (Vera Cruz), Marisa Peredes (Marilia), Jan Cornet (Vicente), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 17 november 2011 | Retail release: 25 oktober 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Spaans 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: o.a. Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: A-Film | EAN: 8716777939741 | FilmTotaal Recensie

Met wereldwijd geprezen titels als Todo Sobre Mi Madre / All About My Mother (1999), Hable Con Ella / Talk to Her (2002) en Volver (2006) heeft de regisseur Pedro Almodóvar al een flinke reeks (Spaanse) klassiekers achter zijn naam staan. Verleden jaar verscheen met The Skin I Live In / La Piel Que Habito wederom een opmerkelijke film. Regisseur Almodóvar bundelde voor zijn 21e film de krachten wederom met acteur Antonio Banderas, met wie hij in de jaren '80 al een viertal films had opgenomen. Het fraai ogende en goed ontvangen drama werd wereldwijd een bescheiden succes en kwam tot een wereldwijde bioscoopomzet van $30 miljoen. Onlangs bracht A-Film La Piel Que Habito, door Almodóvar zelf betiteld als "a horror story without screams or frights", uit op Dvd en Blu-Ray.

SYNOPSIS
In La Piel Que Habito stierf de vrouw van de alom geprezen plastische chirurg aan de gevolgen van brandwonden die ze opliep in een auto-ongeval. Sindsdien is hij geobsedeerd door het aanmaken van een nieuw soort huid die z'n vrouw mogelijk had kunnen redden. Twaalf jaar later slaagt hij dankzij geavanceerde celtherapie erin deze huid in z'n lab te kweken. Om z'n doel te bereiken heeft hij er geen enkele moeite mee om ethische limieten te overschrijden door menselijke proefkonijnen te gebruiken.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlandse trailer van La Piel que Habito of check de verschillende HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Almodóvars werd wereldwijd voor vele filmprijzen genomineerd. Het won onder meer een BAFTA Award voor "Best International Film" en kreeg zestien Goya Awards (Spaanse Oscars) nominaties, waarvan het er vier verzilverde. Op Rotten Tomatoes scoort La Piel Que Habito een nette 81%. De IMDb noteert een 7,6 bij ruim 48 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het Spaanse drama met een 8,1 (Stem zelf!). FT recensent Kaj van Zoelen gaf vier sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FT bezoeker Spawn999: Uitstekende arthouse thriller die gezien kan worden als een moderne versie van Frankenstein.
Het productiebudget van La Piel Que Habito bedroeg circa $10 miljoen. Wereldwijd kwam het tot een mooie $20,8 miljoen. Met name in Spanje ($6,2 miljoen), Frankrijk ($5,7 miljoen), de States ($3,2 miljoen), Brazillie ($2,9 miljoen) en de Italie ($2,4 miljoen) draaide het redelijk. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot een kleine drie ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de 1 disc Blu-Ray uitgave van La Piel Que Habito. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De vormgeving van de cover komt overduidelijk overeen met de herkenbare filmposter, maar is iets wijderen qua opzet. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Deze Blu-Ray uitgave van La Piel Que Habito bevat jammer genoeg geen extra's.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De Blu-Ray van La Piel Que Habito heeft een gemiddeld beeld en geluid. De fraaie beelden hadden in High Definition waarschijnlijk een stuk beter uit kunnen pakken, zeker als er rekening wordt gehouden dat de film een redelijk fors productiebudget ($10 miljoen) had en waarschijnlijk is gefilmd met moderne apparatuur. Ook de DTS-HD 5.1 track is niet bijzonder, al is dit uiteraard niet de film waarvan je de meest uiteenlopende surround effects moet verwachten.

CONCLUSIE
Voor wie Almodóvars oeuvre een beetje kent weet van te voren dat zijn films eigenlijk niet kunnen teleurstellen. Ook met La Piel Que Habito, waarin prima rollen te zien zijn van Antonio Banderas en Elena Anaya, laat hij zien dat hij niet alleen een groot Spaans regisseur is, maar toehoort tot de internationale wereldtop. Tot op heden heeft hij zich niet laten verleiden om aan de slag te gaan in Hollywood en hij werkt op dit moment aan de dramady Los amantes pasajeros / I'm So Excited, die maart 2013 gaat verschijnen.
De Blu-Ray uitgave van La Piel Que Habito heeft eigenlijk weinig om het lijf. Beeld en geluid zijn gemiddeld en hadden beter kunnen zijn. Ook het ontbreken van extra's doet de schijf niet veel goeds.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc Blu-Ray uitgave van La Piel Que Habito is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan distributeur A-Film voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair