Algemeen

Live actionfilm van 'Grave of the Fireflies' op komst

Ditmaal waagt een Brits productiebedrijf zich aan het boek.

door Jim Pedd op 24.11.2012 om 17:19 in Algemeen
Dresden Pictures heeft de rechten gekocht op het boek Grave of the Fireflies. De studio heeft plan gevat om er een live-action film van te maken. Eerder maakte Studio Ghibli er een animatiefilm van, die geregisseerd werd door Isao Takahata.

Akiyuki Nosaka’s semi-autobiografische verhaal speelt zich af tijdens en na het bombardement op Kobe, Japan, in 1945. Het volgt bovenal de strijd van twee Japanse weeskinderen, de veertienjarige Seita en zijn vier jaar oude zusje Setsuko tijdens de oorlog.

Naast de Studio Ghibli-film werd er in 2005 een televisiefilm van gemaakt. Dit is echter de eerste keer dat een productiebedrijf buiten Japan zich waagt aan het verhaal. Liam Garvo en James Heath zijn aangesteld als producenten, en de opnames beginnen in 2014.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Waarom... waarom... waarom...
Blijf in godsnaam van deze klassieker af.
Dit kan niet anders dan fout gaan.
PLEEEAAASSSSEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

KeesjeNL

Avatar

Ik heb begrepen dat de (anime)tekenfilm (1988) volgens sommigen de allerbeste oorlogsfilm is die er bestaat, een emotioneel meesterwerk (IMDB: 8,4, RT: 9,6). Raar dus dat je daar geen enkele zin over rept in dit artikel, JimSmiley face.

supermutantvirus

Avatar

Ik hoop met bekende sterren. Wie weet kan Bieber de broer spelen?

Lelouch

Avatar

Een live-action verfilming moet goed te doen zijn bij deze film, mits er goede en overtuigende acteurs in spelen. qua special effects en setting kan je tegenwoordig niet meer fout gaan.
die hoge ijfers van imdb e.d. heb ik nooit begrepen. Ik vond het zelf een hele trage film. Ook de setting, het verhaal en de drama kon mij totaal niet boeien.

Vleeshaak

Avatar

Nee! Gewoonweg nee!

Frietgedicht

Avatar

Hopelijk wordt dit hetzelfde als de Akira Film....

Kamajiisama

Avatar

De Anime is al en nog steeds mooi genoeg , totaal overbodig vind ik

NieuwsFilm

meest populair