Vervolg op 'Tinker Tailor Soldier Spy' in ontwikkeling

Regisseur Alfredson werkt samen met scenarist Peter Straughan aan de film.

Tomas Alfredsons verfilming van John le Carré’s boek Tinker Tailor Soldier Spy was een grote hit. Deze werd door critici onthaald als een van de beste films van het jaar, leverde Gary Oldman zijn eerst Oscarnominatie op en deed het goed aan de internationale box office. Dat er een vervolg zou komen was dus wel te verwachten, maar het bleef na de release van de film verdacht stil rond het project.

Nu vertelt producent Eric Fellner dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan het vervolg. Producent Tim Bevan werkt samen met scenarist Peter Straughan en regisseur Alfredson aan de film. “We are working on another one. [Producer] Tim Bevan is putting it together as we speak with [screenwriter] Peter Straughan and Tomas Alfredson, so yes it’s in development.”

Straughan schreef samen met Bridget O’Connor het scenario van Tinker Tailor en mag nu schijnbaar ook het vervolg schrijven. Op zich geen vreemde keus, gezien het goede werk dat hij geleverd had. Of O’Connor ook weer aangetrokken wordt is nog niet bekend. Fellner vertelde ook dat het wel nog even kan duren voordat de film er komt.

“It did unbelievably well and it didn’t cost hardly anything… But things take time. Tim is passionate about making sure we do another one.”

Toen er voor de eerste keer gesproken werd over een mogelijk vervolg, onthuld Oldman dat er gedacht werd om het derde boek in de Karla-trilogie te verfilmen als vervolg op Tinker Tailor. Daarmee zou eenzelfde weg bewandeld worden als de BBC deed toen zij de trilogie naar het scherm brachten. Zij verfilmden ook eerst Tinker Tailor, en vervolgens Smiley’s People, het derde boek. The Honourable Schoolboy werd daarbij dus overgeslagen.

In Smiley’s People wordt George Smiley een laatste keer uit pensioen teruggeroepen. Ditmaal neemt hij het daadwerkelijk op tegen Karla, zijn Russische aartsvijand.

NieuwsFilm

meest populair