'De Groeten van Mike!' krijgt Gouden Film

Meer dan 100.000 mensen zagen de film in de bioscopen.

De familiefilm De Groeten van Mike! van regisseuse Maria Peters heeft een mooie mijlpaal bereikt. Sinds de release op woensdag 12 december hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Het is de veertiende keer dit jaar dat een Nederlandse film de prijs uitgereikt krijgt.

In de film, waarin de hoofdrollen gespeeld worden door Maas Bronkhuyzen, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Faas Wijn, gaat het om Mike. Hij heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en mag eindelijk naar huis. Maar zijn moeder komt hem niet ophalen. Een verpleegkundige schakelt daarop Bureau Jeugdzorg in, en het lijkt erop dat Mike naar een pleeggezin zal moeten.

Belachelijk vindt hij dat. Zijn moeder drinkt soms wel wat teveel, maar Mike kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent bedenkt Mike allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Lukt het hem om de kerst bij zijn moeder thuis te vieren?

Regisseuse Peters was eerder verantwoordelijk voor de familiefilms Pietje Bell, Pietje Bell 2, Kruimeltje en De Tasjesdief. Samen waren de films goed voor een kleine drie miljoen bezoekers.



NieuwsFilm

meest populair