Algemeen

'De Groeten van Mike!' krijgt Gouden Film

Meer dan 100.000 mensen zagen de film in de bioscopen.

door Jim Pedd op 29.12.2012 om 15:33 in Algemeen
De familiefilm De Groeten van Mike! van regisseuse Maria Peters heeft een mooie mijlpaal bereikt. Sinds de release op woensdag 12 december hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Het is de veertiende keer dit jaar dat een Nederlandse film de prijs uitgereikt krijgt.

In de film, waarin de hoofdrollen gespeeld worden door Maas Bronkhuyzen, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Faas Wijn, gaat het om Mike. Hij heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en mag eindelijk naar huis. Maar zijn moeder komt hem niet ophalen. Een verpleegkundige schakelt daarop Bureau Jeugdzorg in, en het lijkt erop dat Mike naar een pleeggezin zal moeten.

Belachelijk vindt hij dat. Zijn moeder drinkt soms wel wat teveel, maar Mike kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent bedenkt Mike allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Lukt het hem om de kerst bij zijn moeder thuis te vieren?

Regisseuse Peters was eerder verantwoordelijk voor de familiefilms Pietje Bell, Pietje Bell 2, Kruimeltje en De Tasjesdief. Samen waren de films goed voor een kleine drie miljoen bezoekers.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Krijgt elke Nederlandse film geen gouden film ? Buiten dat Jantje Smith vehikel.

patrick_h

Avatar

Hoezo zou Het Bombardement geen 100.000 bezoekers gaan halen?

Verder is de vraag al eerder langsgeweest, de consensus was als volgt: Er zijn heel veel Nederlandse films die geen 100.000 bezoekers halen, maar die films tellen niet mee, want die halen geen 100.000 bezoekers. Ergo: alle Nederlandse films halen de 100.000 bezoekers.

NieuwsFilm

meest populair