De Groeten van Mike!
Een zeer innemende Nederlandse jeugdfilm die humor en drama vakkundig weet te verweven. Hoofdrolspelertje Maas Bronkhuyzen blijkt een ware ontdekking.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
95 Min Nederland

De film gaat over Mike, die al maanden in het ziekenhuis ligt en dolgraag naar huis wil. Maar zijn moeder komt hem niet ophalen. Uiteindelijk wordt Mike ondergebracht in een jeugdgezin. Belachelijk vindt hij. Hij wil gewoon terug naar huis. Samen met zijn vriend Vincent probeert hij dat voor elkaar te krijgen.

Regie
Maria Peters
Cast
Bart Klever, Bracha van Doesburgh, Chris Tates, Carine Crutzen, Tjebbo Gerritsma, Hadewych Minis, Roos Ouwehand, Nasrdin Dchar, Leona Philippo, Vincent Croiset, Gaite Jansen, Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bob Fosko, Ron de Groen, Marloes van den Heuvel, Dave Mantel, Maas Bronkhuyzen, Shona Smit, Joep van Lieshout.
Release
12.12.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
26.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Peters | Cast: Maas Bronkhuyzen (Mike), Faas Wijn (Vincent), Bracha van Doesburgh (Natasja), Carina Crutzen (Cilia), Leona Philippo (Laetitia), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

De tienjarige Mike heeft tijdens zijn jonge leventje al heel wat voor zijn kiezen gehad. Het jochie ligt in het ziekenhuis waar zijn behandeling voor leukemie succesvol is afgesloten. Zo vlak voor Kerst kan Mike niet wachten tot hij naar huis mag. Zijn alleenstaande moeder Natasja kan echter niet van de drank afblijven en gedraagt zich zelf nog als een klein kind. Ze denkt alleen aan zichzelf en verzuimt om haar zoon op te halen uit het ziekenhuis. Bureau Jeugdzorg heeft allerlei plannetjes om Mike bij een pleeggezin te droppen. De goedgebekte Mike heeft daar echter weinig trek in. Hij kan namelijk ook prima in het ziekenhuis wonen, vooral nadat hij daar vriendjes is geworden met de introverte Vincent. Mike doet er dan ook alles aan om het Cilia van Jeugdzorg volstrekt onmogelijk te maken.

De Groeten van Mike!, gespeld met uitroepteken, is het nieuwste regieproject van productiemaatschappij Shooting Star. Het bedrijf van regisseursechtpaar Dave Schram en Maria Peters was de laatste jaren met name verantwoordelijk voor de verfilmingen van de boekenkast van schrijfster Carry Slee. Peters tekende daarnaast ook voor de regie van oer-Hollandse kinderfilms als Kruimeltje en Pietje Bell alsmede voor het vorig jaar verschenen volwassenendrama Sonny Boy. De productiestal heeft dus ruime ervaring met het produceren, schrijven en regisseren van zowel volwassenen- als jeugdfilms. De Groeten van Mike! is in tegenstelling tot eerdere producties van Shooting Star niet gebaseerd op een boek, maar op een origineel scenario van Mirjam Oomkes en Willemine van de Wiel.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

De Groeten van Mike! Nieuwsberichten