Een zeer innemende Nederlandse jeugdfilm die humor en drama vakkundig weet te verweven. Hoofdrolspelertje Maas Bronkhuyzen blijkt een ware ontdekking.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
95 Min Nederland

De film gaat over Mike, die al maanden in het ziekenhuis ligt en dolgraag naar huis wil. Maar zijn moeder komt hem niet ophalen. Uiteindelijk wordt Mike ondergebracht in een jeugdgezin. Belachelijk vindt hij. Hij wil gewoon terug naar huis. Samen met zijn vriend Vincent probeert hij dat voor elkaar te krijgen.

Regie
Maria Peters
Cast
Hadewych Minis, Gaite Jansen, Bracha van Doesburgh, Nasrdin Dchar, Maas Bronkhuyzen, Carine Crutzen, Dave Mantel, Bart Klever, Faas Wijn, Tjebbo Gerritsma, Leona Philippo, Roos Ouwehand, Chris Tates, Maas Bronkhuyzen, Marloes van den Heuvel, Bob Fosko, Vincent Croiset, Ron de Groen, Shona Smit, Joep van Lieshout.
Release
12.12.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
26.03.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Peters | Cast: Maas Bronkhuyzen (Mike), Faas Wijn (Vincent), Bracha van Doesburgh (Natasja), Carina Crutzen (Cilia), Leona Philippo (Laetitia), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

De tienjarige Mike heeft tijdens zijn jonge leventje al heel wat voor zijn kiezen gehad. Het jochie ligt in het ziekenhuis waar zijn behandeling voor leukemie succesvol is afgesloten. Zo vlak voor Kerst kan Mike niet wachten tot hij naar huis mag. Zijn alleenstaande moeder Natasja kan echter niet van de drank afblijven en gedraagt zich zelf nog als een klein kind. Ze denkt alleen aan zichzelf en verzuimt om haar zoon op te halen uit het ziekenhuis. Bureau Jeugdzorg heeft allerlei plannetjes om Mike bij een pleeggezin te droppen. De goedgebekte Mike heeft daar echter weinig trek in. Hij kan namelijk ook prima in het ziekenhuis wonen, vooral nadat hij daar vriendjes is geworden met de introverte Vincent. Mike doet er dan ook alles aan om het Cilia van Jeugdzorg volstrekt onmogelijk te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

De Groeten van Mike! Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Groeten van Mike!

acties