Algemeen

'De Groeten van Mike!' verwelkomt 200.000e bezoeker

Een bijzondere mijlpaal voor een film die enkel 's middags draait.

door Jim Pedd op 07.01.2013 om 10:27 in Algemeen
Waar we vlak voor de jaarwisseling nog mochten berichten dat de familiefilm De Groeten van Mike! als veertiende film in 2012 de status Gouden Film had bereikt, mogen we nu berichten dat deze ondertussen dubbel zoveel mensen naar de bioscopen heeft getrokken. Gisteren werd de 200.000e bezoeker van de film verwelkomt.

Vooral in de kerstdagen trok de film van regisseuse Maria Peters volle zalen. Dat is een bijzondere prestatie, omdat de film enkel in middagvoorstellingen te bezoeken valt.

In de film, waarin de hoofdrollen gespeeld worden door Maas Bronkhuyzen, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Faas Wijn, gaat het om Mike. Hij heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en mag eindelijk naar huis. Maar zijn moeder komt hem niet ophalen. Een verpleegkundige schakelt daarop Bureau Jeugdzorg in, en het lijkt erop dat Mike naar een pleeggezin zal moeten.

Belachelijk vindt hij dat. Zijn moeder drinkt soms wel wat teveel, maar Mike kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent bedenkt Mike allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Lukt het hem om de kerst bij zijn moeder thuis te vieren?

Ook een andere Nederlandse productie wist een mijlpaal te bereiken afgelopen week: Alles is Familie passeerde de grens van 700.000 bezoekers, waarmee deze op de helft zit van zijn voorganger, Alles is Liefde.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Jim "Vooral in de kerstdagen trok de film van regisseuse Maria Peters volle zalen. Dat is een bijzondere prestatie, omdat de film enkel in middagvoorstellingen te bezoeken valt. "


Kan iemand mij deze 'omdat' eens uitleggen.

patrick_h

Avatar

Ik denk dat de zin gewoon niet zo goed geconstrueerd is en dat de tweede zin moet verwijzen naar het halen van de 200.000 bezoekers. Een film die alleen 's middags draait zal allicht minder snel 200.000 bezoekers trekken dan een film die de hele dag te zien is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair