Alles is liefde

Alles is liefde (2007)

Love is like Santa Claus. Believing is everything.

6,8 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
110 Min Nederland

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone is de spil van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen . Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.

Regie
Joram Lürsen
Cast
Jeroen Spitzenberger, Michiel Romeyn, Thomas Acda, Marisa Van Eyle, Anneke Blok, Daan Schuurmans, Chantal Janzen, Peter Paul Muller, Viggo Waas, Carice van Houten, Lies Visschedijk, Paul de Leeuw, Wendy Van Dijk, Valerio Zeno, Marc-Marie Huijbregts.
Release
10.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Carice van Houten (Kiki Jollema), Michiel Romeyn (Jan), Thomas Acda (Ted Coelman), Jeroen Spitzenberger (Prins Valentijn), Wendy van Dijk (Klaasje van Ophorst), Daan Schuurmans (Kees Tromp), Paul de Leeuw (Victor Jollema) e.v.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Enigszins tegen de verwachtingen in (de trailer was flauw) blijkt Alles is Liefde een van die zeldzaam geslaagde film waar je onophoudelijk geamuseerd naar blijft kijken. Ongeremd in sentiment en voorzien met een voor het genre goed afgewogen dosis humor, helpt deze komedie de Nederlandse film naar een hoger niveau. En wie had dat gedacht van de ‘Hollandse’ Love Actually?

Het is sinterklaastijd en de boot is in aantocht. De goedheiligman, die tegen betaling elk jaar door dezelfde elitaire snob wordt gespeeld, krijgt het echter aan zijn hart en sterft nog voordat de boot de haven in heeft kunnen varen. Bij gebrek aan beter krijgt een toevallig aanwezige sloeber de mijter op zijn hoofd gezet, wat al snel een compleet andere wending aan de verwachte gang van zaken geeft. Op datzelfde moment paradeert aan de kade een uiterst charmante prins (volgens scenarioschrijfster Kim van Kooten gebaseerd op haar buurman prins Maurits), die als een blok voor de stuntelige Carice van Houten valt. Ook een homokoppel, bestaande uit Daan Schuurmans en Paul de Leeuw, wordt onder de loep genomen, evenals een hecht gezinnetje. Het gezelschap wordt gecompleteerd met de alleenstaande moeder Klaasje, gespeeld door Wendy van Dijk. Natuurlijk draait het uiteindelijk allemaal om hetzelfde thema: de liefde, die (echt waar!) overal en voor iedereen te vinden is.

videotrailers & clips