'Playback' verdiende slechts 264 dollar aan box office

En is daarmee de slechtst verdienende film van 2012.

Ieder jaar worden er toplijsten opgesteld, waarin de best verdienende films van het jaar genoemd worden. Dit jaar waren er maar liefst drie films die meer dan één miljard dollar verdienden aan de internationale box office. Zo was er The Avengers, dat zelfs 1,5 miljard dollar binnensleepte. Sommige films verdienen echter een stuk minder en halen de grens van duizend dollar niet eens. Dat zulke films er zijn komt zelden voor, maar dat was in 2012 toch weer het geval.

De film Playback, waarin Christian Slater de hoofdrol speelt, verdiende slechts $264 met de verkoop van bioscoopkaartjes. Daarmee is de film die 7,5 miljoen dollar kostte om te maken, de slechtst verdienende film van 2012.

Er is een goede reden voor de lage opbrengst. De film was slechts te zien in één bioscoop, en slechts gedurende één week. Maar, de slechtst verdienende film ooit is The Playback niet, dus Christian Slater zal wel opgelucht zijn. Die twijfelachtige eer valt nog altijd te beurt aan Zyzzx Road, waarin Katherine Heigl de hoofdrol speelde. Deze film sleepte een verbijsterende dertig dollar binnen.



NieuwsFilm

meest populair